Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wydech przelot x2 turbo

Featured Replies

Napisano

Pany, mam w swoim turbo wydech na jednym przelotowym tlumiku i nic wiecej, jest troche za glosno jak dla mnie wink.gif Jak wstawie drugi przelotowy tlumik na srodek to wycisze tym wydech ? Czy nie zaprzatac sobie glowy czyms takim? Pozdro piwo.gif

Napisano

> Pany, mam w swoim turbo wydech na jednym przelotowym tlumiku i nic wiecej, jest troche za glosno

> jak dla mnie Jak wstawie drugi przelotowy tlumik na srodek to wycisze tym wydech ? Czy nie

> zaprzatac sobie glowy czyms takim? Pozdro

Na początku miałem za mały z tyłu i było głośno (jak na mój gust), wstawienie środkowego przelotu (ale jeszcze mniejszego) nic nie pomogło, dopiero większy z tyłu (środek został) zrobił ciszę.

Napisano

Majstry jak ostatnio mi robili wydech, to powiedzieli, że dodanie środkowego nie wiele ciszej dało, ale ogólnie głośno nie było od początku...

Napisano

> Pany, mam w swoim turbo wydech na jednym przelotowym tlumiku i nic wiecej, jest troche za glosno

> jak dla mnie Jak wstawie drugi przelotowy tlumik na srodek to wycisze tym wydech ? Czy nie

> zaprzatac sobie glowy czyms takim? Pozdro

Mialem jeden komorowy na koncu to bylo Ciszej niz teraz jak mam 2 przelotowe. Jeden na srodku i drugi na koncu.

Napisano

Podłączę się pod temat żeby nowego nie zakładać. Mam 1.1 turbo (jeszcze nie wystrojone) ale układ wydechowy jest zrobiony i jest bez żadnego tłumika, i jest trochę za głośno.

Czy taki tłumik przelotowy coś wyciszy?

i czy to przetłoczenie cos daje? bo zastanawiam się czy zrobić na jednym czy dwóch tłumikach przelotowych

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. wink.gif drugie pytanie jakie wydechy macie w swoich turbawkach ? Z czego tlumiki i jakie srednice ?

Napisano

Ruła gięta , zew.fi 50 i na końcu przelot jakiś uniwersalny.

Napisano

> Ruła gięta , zew.fi 50 i na końcu przelot jakiś uniwersalny.

Mam to samo u siebie , z tym ze na koncu z kanta 125p wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mam to samo u siebie , z tym ze na koncu z kanta 125p

A jak u Was z głośnością ? Da się w środku rozmawiać ? blush.gif

Napisano

Tak , przy silniku z turbiną wydech się wycisza wink.gif

Napisano

> A jak u Was z głośnością ? Da się w środku rozmawiać ?

Daj spokoj, nie jest zle. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Daj spokoj, nie jest zle.

Wiem wink.gif ale mogłoby być lepiej grinser006.gif

Napisano

Jak sie nie chcesz wyróżniać z tłumu, to przy turbo komorowy na końcu i powinno być oki.

Pamiętam, że kiedyś w 1.2 16V Karpiu miał rułe fi 50 do tego przelot po środku i na końcu komorowy i do pewnego zakresu obrotów było jak w serii, dopiero ja dostał w penzel to chodził jak Subaru.

Napisano

> Jak sie nie chcesz wyróżniać z tłumu, to przy turbo komorowy na końcu i powinno być oki.

> Pamiętam, że kiedyś w 1.2 16V Karpiu miał rułe fi 50 do tego przelot po środku i na końcu komorowy

> i do pewnego zakresu obrotów było jak w serii, dopiero ja dostał w penzel to chodził jak

> Subaru.

ale komorowy? do turbo? nie to, ze się znam... ale do turbo?? wink.gif

Napisano

> ale komorowy? do turbo? nie to, ze się znam... ale do turbo??

Bez najmniejszego problemu i bez żadnych przeciwwskazań warunek, dobrana średnica i dobry tłumik a nie cokolwiek majster ma na stanie.

ja zasadzilem magnaflow komorowy przelotowy i katalizator i wszystko jest ok. Da się radia słuchać a osiągów nie pogorszyło

Napisano

Kiedys w jakims wątku chyba już pisałeś, Karan chyba też w komorowy poszedł. Jak będę w Gdyni, to muszę się zorientować. Ostatnio z Majstrem poszlismy jednak w przelot grinser006.gif i brzmi cudnie oink.gif

Napisano

Ja poszedłem za namową MG Motorsport w ostatni przelotowo-komorowy, taki jak na fotach i nie żałuje, może nawet bez środkowego się u mnie obejdzie