Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[dylemat] 1 nowy czy 3 używane?

Featured Replies

Napisano

> A kiedy ma?

Napisałem wcześniej - gdy koszt napraw przekracza alternatywną utratę wartości nowego. Cały czas mowa oczywiście o uzasadnieniu ekonomicznym.

> Dla Ciebie moze tak, ale ja pisałem co dla mnie jest sensowne, a nie, że musi byc dla każdego.

Gdybyś napisał, że to dla CIEBIE jest sensowne, a nie że to JEDYNE sensowne postępowanie, to w ogóle nie podjąłbym tematu.

Napisano

> Napisałem wcześniej - gdy koszt napraw przekracza alternatywną utratę wartości nowego. Cały czas

> mowa oczywiście o uzasadnieniu ekonomicznym.

> Gdybyś napisał, że to dla CIEBIE jest sensowne, a nie że to JEDYNE sensowne postępowanie, to w

> ogóle nie podjąłbym tematu.

Fakt, następnym razem specjalnie dla Ciebie postaram się od razu napisać jaśniej waytogo.gif

Napisano

> Fakt, następnym razem specjalnie dla Ciebie postaram się od razu napisać jaśniej

Napisałeś wystarczająco jasno, tylko że błędnie. Wystarczy, że napiszesz normalnie, o co ci chodzi.

Napisano

> samochody drożeją, zobacz ile kosztował topowy kompakt w 2005 r. a ile kosztuje dziś... przy

> założeniu zakupu samochodu nie gorszego, ok. 20 kzł trzeba dołożyć..

Samochody nie drożeją. To o czym piszesz nazywa się inflacją. zlosnik.gif

Napisano

> Samochody nie drożeją. To o czym piszesz nazywa się inflacją.

Czyli kosztuja wiecej tych samych jednostek płatniczych.... jak rozumiem skoro kosztuja wiecej to znaczy ze cena sie nie zmienia zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif czy może powiesz ze tanieja? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Przy takich założeniach to lepiej kupić nowy.

Tyle, że założenia są wg mnie błędne bo raczej na samochodzie który w wieku 6 lat kosztuje 40kzł, po następnych 3 latach nie stracisz połowę wartości.

Poza tym będzie to samochód raczej wyższej klasy i lepiej wyposażony niż nowy za 80kzł