Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[h] pomocy auto po wymianie dwumasa i sprzegla

Featured Replies

Napisano

Witam. Dzisiaj odebralem astre 1.9 150km od zaprzyjaźnionego mechanika. W autku byl robiony nowy dwumas sprzeglo wysprzeglik i docisk. Autem dojechałem do stacji paliw i... pedal sprzegla wpadl w podloge. Teraz chodzi luźno i nie mozna wbić biegów. Lata sobie luźno mozna go wciskac i wycuskac i nic... plynu nic nie ubylo. Auto odholowane do tego samego mechanika... co moze byc przyczyną? Auto normalnie odpala i pracuje... jedynie sprzeglo luzno wpada w podloge... plam pod autem tez zero... Utopilem juz blisko 3000zl bo robilem jeszcze slawne klapy w kolektorze itp. i juz mam dosc tego auta...

Napisano
  • Autor

> Nieodpowietrzony układ.

Twierdzi ze byl odpowietrzany...

Napisano

> Twierdzi ze byl odpowietrzany...

To znaczy znów się zapowietrzył, albo źle złożone.

Napisano

Do sprawdzenia są jakieś tam przewody, dokładnie nie wiem jakie, mój szwagier miał to samo, po wymianie dwumasy na drugi dzień pedał sprzęgła wpadł mu w podłogę, podobno jakiś przewód przy sprzęgle spadł i to było powodem, ale który to nie wiem.

Napisano

> Do sprawdzenia są jakieś tam przewody, dokładnie nie wiem jakie, mój szwagier miał to samo, po

> wymianie dwumasy na drugi dzień pedał sprzęgła wpadł mu w podłogę, podobno jakiś przewód przy

> sprzęgle spadł i to było powodem, ale który to nie wiem.

Spadł mechanikowi na głowę ciężki przedmiot raczej...

Nie odpowietrzyli, tylko złożyli. Po złożeniu działało, wiec tą czynność pewnie pomnieli...

Napisano

Wątpię, żeby był aż tak głupi.

Pewnie odpowietrzał pedałem, zamiast od strony wysprzęglika.

Napisano
  • Autor

> Do sprawdzenia są jakieś tam przewody, dokładnie nie wiem jakie, mój szwagier miał to samo, po

> wymianie dwumasy na drugi dzień pedał sprzęgła wpadł mu w podłogę, podobno jakiś przewód przy

> sprzęgle spadł i to było powodem, ale który to nie wiem.

Dokładnie. Przewod wchodzący do wywysprzeglika posiada pewne zabezpieczenie podobnie jak na wtryskiwaczach... to zabezpieczenie uleglo uszkodzeniu i poprostu wąż pod ciśnieniem wyskoczyl... juz wszystko działa. ..