Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

opony nowe czy bieżnikowane

Featured Replies

Napisano

ok.gif

roznica w cenie jest dosc istotna, a prawdopodobnie do wymiany beda wszystkie opony. moze ktos ma namiar na jakas sprawdzona firme od nalewek zlosnik.gif

chodzi oczywiscie o rozmiar 33x12,5R15 zlosnik.gif

ok.gif

Napisano

podaruj sobie nalewki...jak zależy ci na cenie to szukaj dobrych używek...

nalewki sa tak twarde ze kregoslup idzie sobie polamac....zero amortyzacji na oponie...

do tego wielki problem z wyważeniem...

po 1 rajdzie kupilem oryginalne a nalewki poszly w pizdu...

niebo a ziemia...

Napisano
  • Autor

> podaruj sobie nalewki...jak zależy ci na cenie to szukaj dobrych używek...

> nalewki sa tak twarde ze kregoslup idzie sobie polamac....zero amortyzacji na oponie...

> do tego wielki problem z wyważeniem...

> po 1 rajdzie kupilem oryginalne a nalewki poszly w pizdu...

> niebo a ziemia...

ciezko znalezc uzywki. na allegro znalazlem 1 komplet ale DALEKO ...

Napisano

> roznica w cenie jest dosc istotna, a prawdopodobnie do wymiany beda wszystkie opony. moze ktos ma

> namiar na jakas sprawdzona firme od nalewek

> chodzi oczywiscie o rozmiar 33x12,5R15

olej nalewki, szkoda kasy

https://www.facebook.com/groups/560339817397960/

Napisano

Specjalisty hehe.gif

Insa Turbo, dobre nalewki. Jeśli szukasz kopii AT BFG też znajdziesz. Np: www.mudmaster.pl Guma jest miękka, jednocześnie całkiem przyzwoita żywotność. Wyważać się dają nawet kopie simexa. Wagowo nie ma tragedii. Dodatkowo zimą lepiej trzymają się niż oryginał Goodricha. Mowa o AT. Jeździłem na oryginałach i na ww nalewkach, poza ceną różnicy nie widziałem.

Napisano

> Specjalisty

ty sie smiejesz ze mnie a ja z ciebie hehe.gifhehe.gifhehe.gif

> Insa Turbo, dobre nalewki. Jeśli szukasz kopii AT BFG też znajdziesz. Np: www.mudmaster.pl Guma

> jest miękka, jednocześnie całkiem przyzwoita żywotność. Wyważać się dają nawet kopie simexa.

to ze ty dobrze trafiles to nie znaczy ze wszyscy tak trafia..istna loteria...

ja na kopiach simexa mialem 0,5 do 0,8 kg na wywazaniu...!!! (z obracaniem opony na feldze)

> Wagowo nie ma tragedii. Dodatkowo zimą lepiej trzymają się niż oryginał Goodricha. Mowa o AT.

> Jeździłem na oryginałach i na ww nalewkach, poza ceną różnicy nie widziałem.

wagowo jest duuuuża różnica!!

ja też jezdzilem na nalewkach i na oryginalach i jest kolosala roznica!!!

specjalista.... pad.gif

Napisano

> A jaka to była marka opon?

GLOB GUM

Wszyscy moi znajomi jeżdzą na oryginałach...każdy pozbywa sie nalewek...

Napisano

> GLOB GUM

> Wszyscy moi znajomi jeżdzą na oryginałach...każdy pozbywa sie nalewek...

Aaa... Znajomi. To może niech spróbują tę Insę? Glob gum, Fedima, ciężarne. Do tego glob gum rozłazi się po roku. Słaba mieszanka. A jedyna zaleta Fedimy to to, że trzyma a czasem jest przewymiarowana.

Napisano

> Aaa... Znajomi. To może niech spróbują tę Insę? Glob gum, Fedima, ciężarne. Do tego glob gum

> rozłazi się po roku. Słaba mieszanka. A jedyna zaleta Fedimy to to, że trzyma a czasem jest

> przewymiarowana.

taaaaa...ale po co eksperymentowac...oryginalne nie sa ciezkie, nie rozlaza sie...brak problemu przy wywazaniu...

wiadomo nowe ..drogie..

dlatego proponowalem zakup dobrych uzywek...

trzeba tylko cierpliwie czekac na okazje...

Napisano

> taaaaa...ale po co eksperymentowac...oryginalne nie sa ciezkie, nie rozlaza sie...brak problemu

> przy wywazaniu...

> wiadomo nowe ..drogie..

> dlatego proponowalem zakup dobrych uzywek...

> trzeba tylko cierpliwie czekac na okazje...

No właśnie, po co, jeśli ktoś podaje rozwiązanie? zlosnik.gif Takie wyjeżdżone 8mm ATki niewiele sobą reprezentują. Autor i tak zrobi jak będzie uważał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie, po co, jeśli ktoś podaje rozwiązanie? Takie wyjeżdżone 8mm ATki niewiele sobą

> reprezentują. Autor i tak zrobi jak będzie uważał

autor nie chce, zeby wartosc opon przekroczyla wartosc auta. ten samochod ma pracowac a nie byc komfortowy. snorkel i tak robi swoje. nie slychac radia a co dopiero opon zlosnik.gif

Napisano

Miał ktoś do czynienia z Bargumem ? Również nie chciałbym żeby koszt kół przekroczył wartość samochodu wink.gif

Napisano

to powiem inaczej...

jeżeli w wiekszosci jezdzisz po czarnym...a czasami tylko jakies polne drozki...

to kup nalewki..

ale tez poszukaj uzywek...duuuzo sie ludzi pozbywa...czesto praktycznie nowych...

ja kupilem swoje nalewki po przebiegu ok 300 km jeszcze z cyckami za 1/5 ceny nowych

Napisano
  • Autor

np. takie, mial ktos ?

do jazdy szosa/teren, pol na pol ???

Napisano

> np. takie, mial ktos ?

> do jazdy szosa/teren, pol na pol ???

A jaki teren masz na myśli mówiąc teren? Tej szosy to dużo? Może warto zainwestować w kopię simexa i jeździć bez stresu w terenie, na asfalcie też da się tym jeździć, a różnica w hałasie między MT a kopią simexa już nie jest jakaś znacząca. Opona z linku szału nie zrobi wink.gif Podobna do mt km2, która jest gorsza od at wink.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki teren masz na myśli mówiąc teren? Tej szosy to dużo? Może warto zainwestować w kopię simexa

> i jeździć bez stresu w terenie, na asfalcie też da się tym jeździć, a różnica w hałasie między

> MT a kopią simexa już nie jest jakaś znacząca. Opona z linku szału nie zrobi Podobna do mt

> km2, która jest gorsza od at

jezdze w terenie gdzie szklo, drut i inny smiec sciele sie gesto. bloto tez jest, ale bez przesady. szkoda mi brac jakis dobrych opon. zdaza sie, jak ostatnio ze opony ida na szmelc po wyjezdzie z takiej roboty.

Napisano
  • Autor

> To na taki teren trzeba takie koła:

bez przesady.

masz jakis sprawdzonego dostawce tych simexow ?

Napisano

> ja kupilem swoje nalewki po przebiegu ok 300 km jeszcze z cyckami za 1/5 ceny nowych

Właśnie szukam dla siebie opon/całych kółek. Gdzie można znaleźć w takiej super cenie.

Napisano

> bez przesady.

> masz jakis sprawdzonego dostawce tych simexow ?

Jak pisalem, mudmaster.pl

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> np. takie, mial ktos ?

> do jazdy szosa/teren, pol na pol ???

założone zlosnik.gif

288347549-IMAGrocky1.jpg

post-3646-14352529814687_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Zacne. Z Wadowic? Ile?