Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa żaden z elektrozaworów - IIgen

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nagle z rana pojawił się problem z przełączaniem na lpg. Auto gaśnie. Żaden z elektrozaworów nie "cyka". Na krótko działają.

Wyczyściłem wszystkie styki, bezpieczniki etc.

Centralka mogła zdechnąć?

A sprawdziłem również wtyk z centralki. Po ponownym wpięciu były problemy, żeby zaczęły świecić się diody na przełączniku noPB/LPG. Styki wyczyszczone.

Jutro jadę po centralkę. Może będzie działać. crazy.gif

Napisano

> Centralka mogła zdechnąć?

> A sprawdziłem również wtyk z centralki. Po ponownym wpięciu były problemy, żeby zaczęły świecić się

> diody na przełączniku noPB/LPG. Styki wyczyszczone.

> Jutro jadę po centralkę. Może będzie działać.

A jaką masz centralkę? Ja w Autronic AL700 miałem podobne objawy, nie wysterowywało zaworów, czasem wariowały diody na centralce. Poprawiłem luty przy przekaźniku na płytce centraki, pomogło na chwilę, finalnie zmieniłem centralkę na innej firmy. Płytka drukowana nie wyglądała zbyt ładnie.

Napisano
  • Autor

Sterownik Ladirenzo. Przed chwilą go rozebrałem. Popalone ścieżki... Jak jutro podmienię to dam znać czy pomogło ok.gif

Napisano

> Sterownik Ladirenzo. Przed chwilą go rozebrałem. Popalone ścieżki... Jak jutro podmienię to dam

> znać czy pomogło

No dokładnie, u mnie też były popalone ścieżki, luty przy przekaźniku czarne. Jeżeli uszkodzony jest przekaźnik, to kosztuje jakieś grosze (max 5 zł, jeśli to typowy) w sklepie elektronicznym.

Napisano

> Sterownik Ladirenzo. Przed chwilą go rozebrałem. Popalone ścieżki... Jak jutro podmienię to dam

> znać czy pomogło

Ścieżki raczej nie pala się bez powodu. Przed wymianą sterownika zastanowiłbym się, co mogło być przyczyną ich spalenia.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj zrobiłem 120km na marne i to jeszcze na benie.

Po podpięciu innego kompa instalacja nie odżyła. Jakby jej nie było. Kontrolki z przełącznika w kabinie nie świecą.

Nie wiem czy ten sterownik na podmiankę był sprawny (sprzedawca nie wiedział) czy u mnie coś się całkiem pochrzaniło.

Polecicie jakiś warsztat ze śląska z okolic Zabrza/Gliwic?

Davanti odpada - nie obsługują Landi-Renzo..

Zostaje chyba Rzepka w Mikołowie. Oni są przedstawicielem Landirenzo.

Napisano

Sprawdź zasilanie. Czy nie ma gdzieś dużych spadków napięcia. Zła masa może dawać podobne efekty. sleeping_2.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wymieniona cała elektronika na Bingo S. Auto znowu jeździ tylko muszą jeszcze wskaźnik poziomu paliwa wyregulować.

Pozdrawiam smile.gif