Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr powietrza

Featured Replies

Napisano

Pękło mi ucho filtra powietrza - te znajdujące się pod aku. Czy całą obudowę najlepiej wyciągnąć od góry czy od dołu. Czy jest jeszcze przy tejże obudowie jakiś inny uchwyt?

Napisano

> Pękło mi ucho filtra powietrza - te znajdujące się pod aku. Czy całą obudowę najlepiej wyciągnąć od

> góry czy od dołu. Czy jest jeszcze przy tejże obudowie jakiś inny uchwyt?

Od góry może być ciężko, poza tym trzeba wykręcać koszyk akumulatora a uwierz mi nie chcesz tego ruszać zlosnik.gif

Ja i owszem wyciągałem obudowę od góry bo też mi pękło to ucho, ale przy wymianie filtra wydaje się iż od dołu będzie o wiele prościej ją wyciągnąć.

Napisano

> Pękło mi ucho filtra powietrza - te znajdujące się pod aku. Czy całą obudowę najlepiej wyciągnąć od

> góry czy od dołu. Czy jest jeszcze przy tejże obudowie jakiś inny uchwyt?

do dołu, jest jeszcze uchwyt przy koszu akumulatora

Napisano

> Od góry może być ciężko, poza tym trzeba wykręcać koszyk akumulatora a uwierz mi nie chcesz tego

> ruszać

czemu się tego boisz jak diabeł święconej wody? 270751858-jezyk.gif Przecież nie ma problemu z rozmontowaniem całego kosza akumulatora 270751858-jezyk.gif Po 2 razach już robisz to automatycznie i bardzo sprawnie

Napisano

> czemu się tego boisz jak diabeł święconej wody? Przecież nie ma problemu z rozmontowaniem całego

> kosza akumulatora Po 2 razach już robisz to automatycznie i bardzo sprawnie

Zależy jaki masz kosz, mój jest wyjątkowy.... od spodu ma dwie śruby, od wewnętrznej i od zewnętrznej strony podłużnicy, no i u mnie za pieruna nie da się złapać obu.... jak jedna złapie to nei druga i na odwrót, tyle co pań lekkich obyczajów poleciało to ciężko zliczyć... do tego robiąc od góry koszyk zasłania te śruby i ogranicza dostęp... aż mnie ciarki przechodzą jak sobie przypomnę... i jeszcze jest ucho tu gdzieś w okolicy kolumny amortyzatora jeśli dobrze pamiętam, też za cholerę nie pasuje, może mam skrzywiony koszyk albo samochód, ale robiłem to kilka razy i za każdym razem spasowanie tych 3 śrub graniczy z cudem facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

masz racje. sa trzy sruby. 2 w podluznice jedna w kielich amorka. Sa idealnie dobrane z minimalna tolerancja. Dlatego masz taki problem. Jak to zrobisz na spokojnie siada ladnie. Wielokrotnie wyciagalem podstawe aku i tylko za pierwszym razem mnie zagiela jak podszedlem do tematu zbyt nerwowo. grinser006.gif

Napisano

szybciej od dolu. Rozpinasz tylko kilka rur i jestes w domu. A - no i oslona.

Napisano

> Zależy jaki masz kosz, mój jest wyjątkowy.... od spodu ma dwie śruby, od wewnętrznej i od

> zewnętrznej strony podłużnicy, no i u mnie za pieruna nie da się złapać obu.... jak jedna

> złapie to nei druga i na odwrót, tyle co pań lekkich obyczajów poleciało to ciężko zliczyć...

> do tego robiąc od góry koszyk zasłania te śruby i ogranicza dostęp... aż mnie ciarki

> przechodzą jak sobie przypomnę... i jeszcze jest ucho tu gdzieś w okolicy kolumny amortyzatora

> jeśli dobrze pamiętam, też za cholerę nie pasuje, może mam skrzywiony koszyk albo samochód,

> ale robiłem to kilka razy i za każdym razem spasowanie tych 3 śrub graniczy z cudem

hmmm a to są różne kosze? U mnie po krótce porkywka z aku out, metalowa klamra z aku out, odpiecie klem, poodginanie przewodów + odkręcenie chyba 1 lub 2 przewodów, 2-3 wtyczki rozpiąć, wytargać plaskiwową obudowę aku i voila (max 5 min roboty od momentu otwarcie maski), żarówka fiku miku, celowanie klapką żeby wlazły języczki, i składanie w odwrotnej kolejności smile.gif