Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trzesie dziwnie pali thalia 1.4

Featured Replies

Napisano

Witam. Dzis chcialem pojechac thalia i jak opalilem to chodzila jakby na 3 gary, strasznie trzeslo buda i jak dodawalem gazu to jakby nie reagowala. Nie trzymala obrotow a jak dodawalem gazu do polowy to reagowala jakbym musnal z 1cm. Co to moze byc? Mialem kiedys ten przypadek, tez mocno telepalo silnikiem ale ustalo. Ostatnio zauwazylylem ze przy jezdzie lekko przerywala. Co to moze byc? Renault thalia 2001 1.4 16v

Napisano

> Co to moze byc?

Cewka, przewody WN, UPG. skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

cewka a śmierdzi jajami z rury to na 100% cewka zlosnik.gif

Napisano

> UPG nie daje takich objawów

Pada na wiele sposobow. Wiec jednym z objawow moze byc brak pracy na ktoryms z cylindrow.

Ale tez raczej w tym wypadku stawiam na uklad zaplonowy.

Napisano
  • Autor

przed chwilą odpalilem i jest niby ok ale trzęsie silnikiem. Sprawdzałem w zbiorniczku czy nie ma bąbli - brak, pod korkiem oleju - masła brak.

Napisano

> przed chwilą odpalilem i jest niby ok ale trzęsie silnikiem. Sprawdzałem w zbiorniczku czy nie ma

> bąbli - brak, pod korkiem oleju - masła brak.

Cewka. Nie myłeś aby silnika na wiosnę ?? Ja umyłem.....i 2 dni jeździłem na 2 i pół gara grinser006.gif

Napisano
  • Autor

nie myłem, kiedyś już miałem taki sam przypadek, chciałem pojechać na pogrzeb a tu d. ... Ona ma jakąś cewkę główną czy to trzeba te fajki pojedynczo wymieniac, bo nie ukrywam w renaultach jestem ciemny jak tunel na wisłostradzie.

Napisano

> nie myłem, kiedyś już miałem taki sam przypadek, chciałem pojechać na pogrzeb a tu d. ... Ona ma

> jakąś cewkę główną czy to trzeba te fajki pojedynczo wymieniac, bo nie ukrywam w renaultach

> jestem ciemny jak tunel na wisłostradzie.

4 oddzielne cewki więc trzeba będzie poszukać

Napisano

> nie myłem, kiedyś już miałem taki sam przypadek, chciałem pojechać na pogrzeb a tu d. ... Ona ma

> jakąś cewkę główną czy to trzeba te fajki pojedynczo wymieniac, bo nie ukrywam w renaultach

> jestem ciemny jak tunel na wisłostradzie.

możesz odpinać zasilanie od poszczególnych cewek po kolei, jak nie będzie reakcji na silniku (w sensie, ze nie będzie gorzej) to będziesz miał winowajcę