Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legacy IV z czym się je

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Od niedawna zainteresowały mnie Subaru Legacy IV z silnikiem benzynowym 2,0 150 - 165 KM. Rozglądam się za rocznikami 2008-2009. Widzę, że kosztowo wyszedłbym zamieniając moje BMW na Subaru mniej więcej na zero. Tak, jak wspomniałem interesują mnie podstawowe benzyny, docelowo miałaby iść instalacja LPG. Warto się bawić w nią przy tych silnikach ? Jak ogólnie spisują się te sprzęty pod względem eksploatacji, awaryjności ?

O innych skośnookich mogę co nieco powiedzieć (koreańskie KIA), natomiast o Subaru moja wiedza jest niewielka crazy.gif

Dziękuję z góry za podpowiedzi 20.GIF

Napisano

> Cześć,

> Od niedawna zainteresowały mnie Subaru Legacy IV z silnikiem benzynowym 2,0 150 - 165 KM. Rozglądam

> się za rocznikami 2008-2009. Widzę, że kosztowo wyszedłbym zamieniając moje BMW na Subaru

> mniej więcej na zero. Tak, jak wspomniałem interesują mnie podstawowe benzyny, docelowo

> miałaby iść instalacja LPG. Warto się bawić w nią przy tych silnikach ? Jak ogólnie spisują

> się te sprzęty pod względem eksploatacji, awaryjności ?

> O innych skośnookich mogę co nieco powiedzieć (koreańskie KIA), natomiast o Subaru moja wiedza jest

> niewielka

> Dziękuję z góry za podpowiedzi

Jak myslisz o lpg to szukaj 2.5 sohc n/a w tych rocznikach ma juz 173km

Napisano

> Cześć,

> Od niedawna zainteresowały mnie Subaru Legacy IV z silnikiem benzynowym 2,0 150 - 165 KM. Rozglądam

> się za rocznikami 2008-2009. Widzę, że kosztowo wyszedłbym zamieniając moje BMW na Subaru

> mniej więcej na zero. Tak, jak wspomniałem interesują mnie podstawowe benzyny, docelowo

> miałaby iść instalacja LPG. Warto się bawić w nią przy tych silnikach ? Jak ogólnie spisują

> się te sprzęty pod względem eksploatacji, awaryjności ?

> O innych skośnookich mogę co nieco powiedzieć (koreańskie KIA), natomiast o Subaru moja wiedza jest

> niewielka

> Dziękuję z góry za podpowiedzi

lepiej zrobisz jak kupisz Outbacka, szczególnie jak myślisz o gazie.

Legacy jest jedna fajna wersja i nazywa się specB palacz.gif

Jak grata czy diesla nie kupisz to awaryjność niska, auto przewidywalne, esploatacja przy lpg tania. Przyjemność z jazdy spora wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak myslisz o lpg to szukaj 2.5 sohc n/a w tych rocznikach ma juz 173km

Lepiej by było, tylko brak takowych z polskiego salonu frown.gif

2,0 jest za to "sporo", jednak wyczytałem, że przy LPG w tych silnikach (DOHC) jest zalecana regulacja zaworów co 40 kkm, i do tego trzeba wyciągać silnik. Faktycznie co tyle kilometrów trzeba regulować zawory, czy tylko sprawdzić luz zaworowy? Taki interwał odrobinę trąci mi Polonezem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> lepiej zrobisz jak kupisz Outbacka, szczególnie jak myślisz o gazie.

Outbacka nie ma sedana, ale sprawa jest do przemyślenia wink.gif Poza tym, ja lubię niską pozycję za kierownicą, BMW mnie z tym rozpuściło zlosnik.gif

> Legacy jest jedna fajna wersja i nazywa się specB

zlosnik.gif

> Jak grata czy diesla nie kupisz to awaryjność niska, auto przewidywalne, esploatacja przy lpg

> tania. Przyjemność z jazdy spora

Dobrze wiedzieć, diesel odpada, jak również tani złom wink.gif

Napisano

> Lepiej by było, tylko brak takowych z polskiego salonu

czasami sie trafija poza tym nie ma co demonizowac z ty "PL salon"

> 2,0 jest za to "sporo", jednak wyczytałem, że przy LPG w tych silnikach (DOHC) jest zalecana

> regulacja zaworów co 40 kkm, i do tego trzeba wyciągać silnik. Faktycznie co tyle kilometrów

> trzeba regulować zawory, czy tylko sprawdzić luz zaworowy? Taki interwał odrobinę trąci mi

> Polonezem

przy noPB zalecana kontrola jest po 100kkm na LPG interwal ten powienien byc skrocony do 50kkm

w dohc mozna sprawdzic bez wyciagania silnika ale jak wyjdzie ze trzeba regulowac to silnik na stol

2.5sohc regulujesz na aucie- jak masz wprawe samemu w max 2h

Napisano
  • Autor

> czasami sie trafija poza tym nie ma co demonizowac z ty "PL salon"

> przy noPB zalecana kontrola jest po 100kkm na LPG interwal ten powienien byc skrocony do 50kkm

> w dohc mozna sprawdzic bez wyciagania silnika ale jak wyjdzie ze trzeba regulowac to silnik na stol

> 2.5sohc regulujesz na aucie- jak masz wprawe samemu w max 2h

Dobrze wiedzieć.

Mógłbyś zerknąć na te auta:

Legacy 1

Legacy 2

Outback 1

Warto się nimi zainteresować, czy raczej poszukiwać innych egzemplarzy?