Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płukacze do chłodnic

Featured Replies

Napisano

Witam

Powiedzcie z doświadczenia czy warto płukac chłodnice jakimis odkamieniaczami itp Jesli tak to jakie polecacie i cxzy wogóle to cos daje czy na robie sobie jeszcze wiekszego bałaganu

Chodzi o to ze mój nowy nabytek mocno sie grzeje mimo ze ma LPG nie ma upałów a wiatrak włacza sie w mieście co pare minut Mysle ze to zakamieniona chłodnica bo jak go kupiłem to zamiast płynu był tylko jakis brazowy szlam

Wszelkie rady mile widziane

Napisano

chlodnica MM na allegro kosztuje 100pln

Plyn Prestone 50pln

taniej i lepiej sie nie da

Napisano

Ja użyłem jakiegoś środka K2. Znaczącą poprawa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja użyłem jakiegoś środka K2. Znaczącą poprawa

a jak spuściłes płyn po płukaniu to duzo kamienia wyleciało? Boje się żeby ten cały syf nie osiadł w nagrzewnicy

Napisano

Tak dużo, płyn był koloru rudego smile.gif na dodatek cały układ przepłukałem wodą pod ciśnieniem, dopóki nie zaczęła lecieć czysta woda grinser006.gif

Napisano

> Witam

> Powiedzcie z doświadczenia czy warto płukac chłodnice jakimis odkamieniaczami itp Jesli tak to

> jakie polecacie i cxzy wogóle to cos daje czy na robie sobie jeszcze wiekszego bałaganu

> Chodzi o to ze mój nowy nabytek mocno sie grzeje mimo ze ma LPG nie ma upałów a wiatrak włacza sie

> w mieście co pare minut Mysle ze to zakamieniona chłodnica bo jak go kupiłem to zamiast płynu

> był tylko jakis brazowy szlam

> Wszelkie rady mile widziane

tak jest jak sie uklad chłodzenia zalewa zwykłą woda smile.gif

tak duzo kosztuje plyn do chłodnic, orlen 30zł 5l

Napisano

Kiedyś w 125p czyściłem układ domestosem, efekt piorunujący. Ogrzewanie luxus, wskazówka temp. na baczność jak u młodego o poranku, a za tydzień czasu biało z rury i płyn chłodzący w wydechu jak rozłożyłem motor to byłem w szoku że uszczelka pod głowicą z połowy składała się z kamienia. Jak jakiś baran raz wpuścił korozję do układu to wyplemić ją niestety nie będzie łatwo. powodzenia

Napisano

kiedyś ojciec, płukał zwykłym octem grinser006.gif też coś pomogło grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> tak jest jak sie uklad chłodzenia zalewa zwykłą woda

> tak duzo kosztuje plyn do chłodnic, orlen 30zł 5l

Ja kupiłem to auto wiec nie zalewałem go woda tylko poprzedni właściciel go nie szanował. Swoje cento zawsze zalewam płynem i dbam o sprawy bieżące wiec nie mam problemu .

Napisano

prestone ma dobry płukacz. ok. 20zł