Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrównanie działki - kolejność

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałbym wyrównać działkę (ok. 45 arów) koparką-spycharką , która przez kilka lat leżała ugorem. Teren lekko spadzisty. Proszę o informację, czy najpierw ją przeorać i dopiero wyrównywać, czy odwrotnie? Jeżeli ma to jakieś znaczenie , chciałbym do lata też ją ogrodzić. Każda podpowiedź mile widziana smile.gif

Napisano

> Witam,

> Chciałbym wyrównać działkę (ok. 45 arów) koparką-spycharką , która przez kilka lat leżała ugorem.

> Teren lekko spadzisty. Proszę o informację, czy najpierw ją przeorać i dopiero wyrównywać, czy

> odwrotnie? Jeżeli ma to jakieś znaczenie , chciałbym do lata też ją ogrodzić. Każda podpowiedź

> mile widziana

u mnie najpierw bylo rownanie i rozwozenie ziemi, potem talerzowka zeby ziemie przygotowac pod trawnik

Napisano

> Każda podpowiedź

> mile widziana

Koparko-spycharka po kilku latach leżenia ugorem do niczego się nie nadaje. no.gif

Napisano

U mnie najpierw operator łychą wyrównał z grubsza, potem rolnik talerzówką całość spulchnił, na koniec sam z łopatą i grabiami doprowadziłem do stanu, że można było posiać trawę. Tam, gdzie gleba była zniszczona przez budowę, nawiozłem i rozprowadziłem sporo ziemi.

Napisano

> Koparko-spycharka po kilku latach leżenia ugorem do niczego się nie nadaje.

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifwaytogo.gif

Napisano

> Koparko-spycharka po kilku latach leżenia ugorem do niczego się nie nadaje.

Zdziwisz się zlosnik.gif U mnie na dzialce przez długich kilka lat stała koparka gąsienicowa Warynski, "zapomniana" przez wykonawcę. Przyjechał kiedyś z naladowanym akumulatorem, dolał ropy i czołgowy silnik zaskoczył za drugim razem zlosnik.gif