Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana klocków hamulcowych e90

Featured Replies

Napisano

Witam, z przodu wymienia się łatwo czy potrzebny jakiś sprzet do wciśniecia tłoczków? Jakieś porady? Z góry dzięki i pozdrawiam

Napisano

> Witam, z przody wymienia się łatwo czy potrzebny jakiś sprzet do wciśniecia tłoczków? Jakieś

> porady? Z góry dzięki i pozdrawiam

Normalnie, żadnych czarów nie potrzeba.

Napisano
  • Autor

> Normalnie, żadnych czarów nie potrzeba.

ok, klocki kupione, czujnik tez. Na dniach bede walczył. A jak jest z tyłu? też ręką się wciśnie czy trzeba jakoś wkrecić tłoczek sprzętem?

Napisano

> ok, klocki kupione, czujnik tez. Na dniach bede walczył. A jak jest z tyłu? też ręką się wciśnie

> czy trzeba jakoś wkrecić tłoczek sprzętem?

Z tyłu normalnie, bez kręcenia.

Napisano

> Witam, z przodu wymienia się łatwo czy potrzebny jakiś sprzet do wciśniecia tłoczków? Jakieś

> porady? Z góry dzięki i pozdrawiam

A czy przypadkiem nie trzeba robić adaptacji grubości klocków? Pamiętam że jakieś cyrki z tym były u znajomych.

Napisano
  • Autor

Ja wyczytałem, że po wymianie klocków, montuje sie nowy czujnik i usuwa inspekcje. Poki co świeci sie kontrolka i pika przy zapalaniu i gaszeniu auta, wyjątkowo upierdliwa. Da sie to ponoć usunać z poziomu komputera pokładowego.

Napisano

Spróbuj odpiąć klemę,powinno pomóc. grinser006.gif

Napisano

> Ja wyczytałem, że po wymianie klocków, montuje sie nowy czujnik i usuwa inspekcje. Poki co świeci

> sie kontrolka i pika przy zapalaniu i gaszeniu auta, wyjątkowo upierdliwa. Da sie to ponoć

> usunać z poziomu komputera pokładowego.

Można usunąć z poziomu komputera pokładowego, ale uwaga, trzeba mieć dużo cierpliwości, bo nie zawsze za pierwszym razem wychodzi. Na YT są instrukcje, ba, są nawet informacje, że wszystkiego bez ASO nie zrobisz. Jak się pomęczysz i kilka razy pokombinujesz z guzikami w aucie, to wszystko zresetujesz.

Napisano

> Ja wyczytałem, że po wymianie klocków, montuje sie nowy czujnik i usuwa inspekcje. Poki co świeci

> sie kontrolka i pika przy zapalaniu i gaszeniu auta, wyjątkowo upierdliwa. Da sie to ponoć

> usunać z poziomu komputera pokładowego.

Skasuj z kompa serwis klocków, jak wymieniałeś czujnik zużycia, to przytrzymaj hamulec przez 30 sek.

Napisano

> A jakie numery kluczy potrzebne?

Jak w każdym układzie ATE, imbus 7mm.