Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

antena radia fm

Featured Replies

Napisano

Mam w aucie urwany przewód antenowy - w środku w konsoli.

Kupiłem wszystko co można było żeny założyć końcówkę na ten krótki przewodzik i potem przedłużkę i dalej już nowy.

Jako, że ta końcówka do zarobienia przewodu antenowego nie miała żadne śrubki, żeby przykręcić przewód (ten cienki drucik, nie oplot) postanowiłem go przylutować, no i dupa, radio nic nie łapie.

nie wiem, co teraz tam zrobić, miejsca straszni mało, ta końcówka też do bani i jeszcze ten drucik ori kabelka - strasznie cienkiutki, prawie włos...

Co radzicie?

Napisano
  • Autor

> Wymienić na nowy przewód?

Omega B Kombi, nie dziękuję wolę jakąś złączke, a antena wewnętrzna z wbudowanym wzmacniaczem taka do szyby klejona?

Napisano

> Omega B Kombi, nie dziękuję wolę jakąś złączke, a antena wewnętrzna z wbudowanym wzmacniaczem

> taka do szyby klejona?

Odpusc sobie taka antene, szkoda kasy.

Napisano
  • Autor

> Odpusc sobie taka antene, szkoda kasy.

pad.gif biednemu to zawsze wiatr w oczy

Napisano

> biednemu to zawsze wiatr w oczy

Miale okazje potestowac, dzialala mizernie. Obecnie mam w domu, uzywam gdy robie jakies radia i tez slabo sciaga fale.

Napisano
  • Autor

to co proponujesz?

Nie chcę kabla wymieniać, swoją drogą to baaaardzo wujowy ten przewód jest - tak cienkiego włosa daaawno nie widziałem

Napisano
  • Autor

> Więc rozebrać by mieć dostęp do dłuższego kawałka i zastosować lepszej jakości złącze?

Tak, ale czy macie właśnie jakieś sprawdzone złącze które możnaby założyć z możliwością przykręcenia tego druciku?

Napisano

> Tak, ale czy macie właśnie jakieś sprawdzone złącze które możnaby założyć z możliwością

> przykręcenia tego druciku?

Możesz zrobić fotkę jak wygląda to u Ciebie?

Napisano

> to co proponujesz?

> Nie chcę kabla wymieniać, swoją drogą to baaaardzo wujowy ten przewód jest - tak cienkiego włosa

> daaawno nie widziałem

To nie wymieniaj tylko poloz nowy do anteny, a stary niech sobie zostanie.

Napisano

> Tak, ale czy macie właśnie jakieś sprawdzone złącze które możnaby założyć z możliwością

> przykręcenia tego druciku?

Przylutuj do tego marnego kabelka antenowego kawałek ekranowego przewodu np. od czincza (dobra giętkość) i będzie cacy i nie pruj już więcej tego samochodu.

Napisano
  • Autor

> Możesz zrobić fotkę jak wygląda to u Ciebie?

Oj, to dopiero na czwartek a może nawet w przyszłym tygodniu...

ale do sprawy wrócimy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Przylutuj do tego marnego kabelka antenowego kawałek ekranowego przewodu np. od czincza (dobra

> giętkość) i będzie cacy i nie pruj już więcej tego samochodu.

no właśnie przylutowałem, jak widać coś nie poszło angryfire.gif

Wcześniej radio odbierało, teraz kara.gif

Napisano
  • Autor

> Wolałbym tego nie lutować

a czemu? Chyba lepiej tak niż skręcić?

A możesz zaproponować jakieś dobre rozwiązanie (ale oprócz wymiany przewodu)?

Napisano

Przerabialem temat w astrze g zlosnik.gif kup sobie dwa zlacza f (takie jak do anteny satelitarnej ) i lacznik zwany beczka.F-ke zarabiasz na fabrycznym kablu i laczysz go beczka z przedluzonym przewodem zakonczonym z jednej strony zlaczem radiowym din lub iso a z drugiej wspomniana wczesniej f-ka.Ja do przedluzenia wykorzystalem przewod ze starej anteny od seicento gdzie wtyk radiowy juz byl zarobilem tylko f-ke na drugim koncu wink.gifOd ponad roku radio gra jak powinno cool.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Przerabialem temat w astrze g kup sobie dwa zlacza f (takie jak do anteny satelitarnej ) i lacznik

> zwany beczka.F-ke zarabiasz na fabrycznym kablu i laczysz go beczka z przedluzonym przewodem

> zakonczonym z jednej strony zlaczem radiowym din lub iso a z drugiej wspomniana wczesniej

> f-ka.Ja do przedluzenia wykorzystalem przewod ze starej anteny od seicento gdzie wtyk radiowy

> juz byl zarobilem tylko f-ke na drugim koncu Od ponad roku radio gra jak powinno

dzięki kolego - złączka założona działa super offtopic.gif