Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewód masowy GP 1.4 8v

Featured Replies

Napisano

Witajcie, wysiadł mi w grandziaku przewód masowy, w sensie przegnił w przy środkowym oczku także na blok silnika nie idzie juz masa. Kupował z was ktoś ostatnio taki przewód, ile on może kosztować (nie moge go znaleźć w necie). Czy może jakiś inny pomysł macie jak go naprawić?

Napisano
  • Autor

Wymontowałem cały przewód z auta i wziąłem do roboty, elektryk mi ładnie zarobił na starych 2 częściach końcówki (teraz mam kabel 2 cześciowy), obecnie odpala bez żadnych błędów, choć łatwo nie było po wymianie przewodów straciłem wspomaganie i już myślałem że padła w nim elektryka, ale powypinałem kable i wsadziłem z powrotem i jest OK. Dzięki chłopaki za porady (PS. w sklepie ASO w Sosnowcu kabel 142 zł, w necie 120 zł) 20.GIF

Napisano

> Wymontowałem cały przewód z auta i wziąłem do roboty, elektryk mi ładnie zarobił na starych 2 częściach końcówki (teraz mam kabel 2 cześciowy) ...

A ja i tak uważam, że plecionka jest o niebo lepsza.

Nie wiem jak GP, ale w mk2 była linka w izolacji i potrafiła się ułamać przy końcówce, co mogło skutkować spaleniem kompa. W starszych autkach gdzie jest plecionka wogóle tego problemu nie ma.

W BXie pękła mi jakieś 4 lata temu, wyjąłem skróciłem i na razie spokój, ale mam wrażenie że to kwestia czasu kiedy się urwie.

Przymierzam się do wymiany linki na plecionkę, tylko nie wiem czy w dieslu wyrobi prądowo ...

Może dać dwie plecionki dla pewności ...

Wytrzyma jedna czy dać dwie?

Napisano

Zakładaj plecionkę, o wiele trwalsze rozwiązanie, kosztowo też znacznie taniej. Jedna wystarczy, w moim jest plecionka od Pandy grinser006.gif Przykręcona do belki przy uchu oraz do skrzyni.