Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] 206 CC

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Szukam samochodu miejskiego dla mojej Żony, pomyślałem o 206cc, pokazałem jej, i teraz już innego nie chce grinser006.gif W internecie piszą tylko o belce i żeby sprawdzić czy dach się otwiera normalnie. Cała reszta to typowe 206, tylko z małym bagażnikiem? Ktoś ma, podzieli się opinią o samochodzie? cool.gif

Napisano

> Cześć,

> Szukam samochodu miejskiego dla mojej Żony, pomyślałem o 206cc, pokazałem jej, i teraz już innego

> nie chce W internecie piszą tylko o belce i żeby sprawdzić czy dach się otwiera normalnie.

> Cała reszta to typowe 206, tylko z małym bagażnikiem? Ktoś ma, podzieli się opinią o

> samochodzie?

5 lat jeździłem - co prawda przez ten czas wymieniłem większość podzespołów ale to tylko dlatego, że sam tak chciałem zlosnik.gif

Belka - standard w 206kach - nie obawiać się. Raz na kilka lat (różnie bywa - u mnie przetrwała w sumie 10 lat) trzeba wydać te 800 zł i mieć problem z głowy.

Podjechać na myjnie i zlać samochód wodą - u mnie uszczelki lekko przepuszczały, ale ponieważ poprzedni właściciel wymieniał je dwukrotnie to ja sobie to podarowałem i się przyzwyczaiłem.

Silnik 1,6 ekonomiczny i jakoś jedzie, 2.0 trochę mniej ekonomiczny i jedzie szybciej, 1,6 Hdi bardzo ekonomiczny i (po programie) jedzie szybko wink.gif

Samo CC nie ma jakichś specjalnych bolączek - tyle co 206ki.

Zapewne będzie skrzypieć - da się trochę wyregulować na zaczepach dachu.

Przede wszystkim sprawdź czy mechanizm dachu działa poprawnie, nie zatrzymuje się itd. Mój miał taki feler, że jak samochód stał 8-10 godzin w słońcu to dach nie do końca się otwierał sciana.gif

Nie wiem jak teraz, ale praktycznie nikt na tych dachach się nie zna i jeśli coś się popsuje to najczęściej naprawisz sam lub z pomocą jakiegoś forum wink.gif

Napisano

mialem i polecam.Nam przez 2 lata tylko linka od szyby tylnej poszla.Tzreba uwazac by nie kupic z belka od razu do roboty. 1.6 pali kolo 5.5l w trasie. Srodek slabo ykokany,skrzypia plastiki,dach tez dziwne dzwieki wydaje.

Napisano

> Cześć,

> Szukam samochodu miejskiego dla mojej Żony, pomyślałem o 206cc, pokazałem jej, i teraz już innego

> nie chce W internecie piszą tylko o belce i żeby sprawdzić czy dach się otwiera normalnie.

> Cała reszta to typowe 206, tylko z małym bagażnikiem? Ktoś ma, podzieli się opinią o

> samochodzie?

Jezeli wkladali do 206 to szukaj 2.0 177BHP.

Mam ten silnik u siebie w C4 od prawie 4 lat i nie sprawia zadnych problemow.

Moglby miec troche lepszy dol, ale powyzej 3,5kRPM kreci sie zwawo do odcinki wink.gif

Srednie spalanie z 60kkm to 8.5/100 ok.gif

Napisano

> Jezeli wkladali do 206 to szukaj 2.0 177BHP.

> Mam ten silnik u siebie w C4 od prawie 4 lat i nie sprawia zadnych problemow.

> Moglby miec troche lepszy dol, ale powyzej 3,5kRPM kreci sie zwawo do odcinki

> Srednie spalanie z 60kkm to 8.5/100

Nie montowali tego silnika w CC - zapewne przez brak sztywności nadwozia wink.gif

Napisano

> Nie montowali tego silnika w CC - zapewne przez brak sztywności nadwozia

W 307 CC byl, wiec to chyba nie bylby problem.

Zwlaszcza, ze on sie jakos bardzo nie rozni od zwyklej 2.0 pod wzgledem masy, itp.

Ale skoro nie bylo to trudno grinser006.gif

Napisano

> W 307 CC byl, wiec to chyba nie bylby problem.

> Zwlaszcza, ze on sie jakos bardzo nie rozni od zwyklej 2.0 pod wzgledem masy, itp.

> Ale skoro nie bylo to trudno

Niby 206 ma jakieś usztywnienie, ale tak ogólnie rzecz biorąc to sztywności Mu raczej brak wink.gif

Rozważałem opcję włożenia tego silnika do siebie ale w końcu poprzestałem na modyfikacji 1,6 do mocy 136 KM zlosnik.gif

Napisano

mialem, dziewczynie kupiłem, zwroc uwage na dach, czy dziala poprawnie, tzn roklada sie i sklada bez niepokojących zgrzytów i trzasków, ponad to sprawdz szczelnosc, malo ktory nie cieknie, moj nie ciekł w momencie zakupu, po roku jazdy delikatnie zaczał łzawić z lewej strony

ja mialem 2,0 16v , bardzo przyjemnie to jezdzilo, ok 8 litrów podjadał

> Cześć,

> samochodzie?