Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW 120d 2007r

Featured Replies

Napisano

Mam możliwość zakupu takiego BMW...

Ile warto za to dać?

120d, nawigacja, automat, 2007 rok, 110 tyś km przebiegu, skóra, automatyczna klimatyzacja

Jakieś plusy i minusy tego modelu? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wygląd

uważasz to za plus czy minus? zlosnik.gif

mi sie nie podoba, ale prowadzi sie swietnie serduszka.gif

Napisano
  • Autor

> no i do tego automat

automat to zdecydowany plus dla mnie, ale nie wiem czy akurat ten jest awaryjny niewiem.gif

Napisano

> automat to zdecydowany plus dla mnie, ale nie wiem czy akurat ten jest awaryjny

chyba że tak ok.gif

patrzyłbym jeszcze na środek, były ubogie wersje np. z plastikowa kierownicą bez jakiejkolwiek funkcji - uważam że okropność i to jeszcze w "drogim' kompakcie

jak dasz ( albo już są ) 17'' fele to może być ładne

dałbym za pewniaka 5 tyś euro

Napisano

> uważasz to za plus czy minus?

> mi sie nie podoba, ale prowadzi sie swietnie

minus, na plus automat wink.gif

Napisano
  • Autor

> chyba że tak

> patrzyłbym jeszcze na środek, były ubogie wersje np. z plastikowa kierownicą bez jakiejkolwiek

> funkcji - uważam że okropność i to jeszcze w "drogim' kompakcie

> jak dasz ( albo już są ) 17'' fele to może być ładne

> dałbym za pewniaka 5 tyś euro

wnętrze wypasione, a jak z tymi silnikami? to już jest ten poliftowy 177KM, tam z nich było coś nie tak z łańcuchami?

domyslam się ze są DPFy jakieś, tylko czy sprawiają problemy?

Napisano

znajomy twierdzi że w zimę słabo bo lekki tył

Napisano

> wnętrze wypasione, a jak z tymi silnikami? to już jest ten poliftowy 177KM, tam z nich było coś nie

> tak z łańcuchami?

> domyslam się ze są DPFy jakieś, tylko czy sprawiają problemy?

W Kłodzku oglądałem ostatnio takiego po przeskoczeniu czy zerwaniu łańcucha rozrządu przy jakichś 170tys km.

Pozatym właściciel wcześniej bardzo zadowolony z auta.

Napisano

pewno w tej budzie te 177KM daje już rade ok.gif

co do awaryjności niestety nie pomogę, a głupot nie chce wypisywać smile.gif

Napisano
  • Autor

> W Kłodzku oglądałem ostatnio takiego po przeskoczeniu czy zerwaniu łańcucha rozrządu przy jakichś

> 170tys km.

> Pozatym właściciel wcześniej bardzo zadowolony z auta.

wyczytałem, ze te silniki N47 mają problemy z łańcuchami, ale podobno jakoś można to ogarnąć zanim problem wystąpi, pomijam już fakt, że w Polsce samochód mający 170tyś km przebiegu ma 370tyś km przebiegu, no chyba ze salonowy grinser006.gif

Napisano

> wyczytałem, ze te silniki N47 mają problemy z łańcuchami, ale podobno jakoś można to ogarnąć zanim

> problem wystąpi, pomijam już fakt, że w Polsce samochód mający 170tyś km przebiegu ma 370tyś

> km przebiegu, no chyba ze salonowy

To auto mialo pewny przebieg, poprostu chyba trzeba za wczasu zmieniac prewencyjnie. Bo glowice zmielilo, az walki podnioslo.

Napisano

> wyczytałem, ze te silniki N47 mają problemy z łańcuchami, ale podobno jakoś można to ogarnąć

Mozna, ale raczej tanie to nie jest i chyba trzeba wyciagac silnik do tego zabiegu, bo jesli dobrze pamietam, to lancuch jest od strony skrzyni biegow.

Napisano

> wnętrze wypasione, a jak z tymi silnikami? to już jest ten poliftowy 177KM, tam z nich było coś nie

> tak z łańcuchami?

> domyslam się ze są DPFy jakieś, tylko czy sprawiają problemy?

Ten silnik ma mało trwały napęd rozrządu. Łańcuch między silnikiem i skrzynią wytrzymuje średnio 180-220 kkm realnego przebiegu. Najpierw rzęzi, później jest tylko gorzej. Wymiana rozrządu to koszt w okolicach 4,5 tys. zł. Kolejna rzecz, to koło pasowe. Nie pamiętam teraz ile kosztuje, ale coś ok 400zł i trzeba planować wymianę tak mniej więcej co 3-4 wymiany oleju.

Napisano
  • Autor

> Ten silnik ma mało trwały napęd rozrządu. Łańcuch między silnikiem i skrzynią wytrzymuje średnio

> 180-220 kkm realnego przebiegu. Najpierw rzęzi, później jest tylko gorzej. Wymiana rozrządu to

> koszt w okolicach 4,5 tys. zł. Kolejna rzecz, to koło pasowe. Nie pamiętam teraz ile kosztuje,

> ale coś ok 400zł i trzeba planować wymianę tak mniej więcej co 3-4 wymiany oleju.

a co się dzieje z tym kołem pasowym? icon_eek.gif

Napisano

> a co się dzieje z tym kołem pasowym?

To tłumik drgań, zużywa się.