Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie natryskowe

Featured Replies

Napisano

Czy ma ktoś z was doświadczenie w takim malowaniu? Potrzebuję pomalować sporo płota i domek drewniany. bardziej zaimpregnować niż malować farbą. Szukam jakiegoś narzędzia typu: Bosch

Nie musi to być konkretnie ta marka wink.gif Wszelkie sugestie mile widziane.

Napisano

> Nie musi to być konkretnie ta marka Wszelkie sugestie mile widziane.

nie wiem jak cenowo to wygląda , ale zobacz na sprzęt wagner'a - bardzo fajnie się maluje i masz jedno urządzenie w ręku a nie dwa połączone rurą

Napisano

Idź se kup za to pendzle..

Mam wagnera bo chciałem całą chałupe tym opitolić i tylko jedno mi się ciśnie na usta....

A płotek opitolisz + wszystko do okoła zlosnik.gif

Krawiec

Napisano
  • Autor

> Idź se kup za to pendzle..

> Mam wagnera bo chciałem całą chałupe tym opitolić i tylko jedno mi się ciśnie na usta....

> A płotek opitolisz + wszystko do okoła

> Krawiec

Chcę zaryzykować. Wiem ile zajmuje czasu pomalowanie płotu na działce 800m2 i potrzebuję czegoś szybszego i zarazem dokładnego. O wszystko dookoła się nie martwię. Zakładam że nie będę malować w wietrzne dni a krzaczki zabezpieczę czymś wink.gif

Napisano

> Mam wagnera bo chciałem całą chałupe tym opitolić i tylko jedno mi się ciśnie na usta....

ja używałem pożyczonego - dokładnie to do impregnacji szopy - szło świetnie , szybko i dokładnie

pędzlem to bym sie 270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif

ale nie mam pojęcia ile takie cos kosztuje

Napisano

Szybko - owszem. Doprowadzenie farby do trudno dostępnych miejsc, jak łączenie desek na pióra - owszem. Natomiast wnikanie impregnatu przy malowaniu natryskiem będzie znacznie mniejsze, niż przy wcieraniu pędzlem.

Napisano

> Czy ma ktoś z was doświadczenie w takim malowaniu? Potrzebuję pomalować sporo płota i domek

> drewniany. bardziej zaimpregnować niż malować farbą. Szukam jakiegoś narzędzia typu: Bosch

> Nie musi to być konkretnie ta marka Wszelkie sugestie mile widziane.

Malowałem czymś podobnym (no name z biedronki) betonowe ogrodzenie - słupki i przęsła. Jak dla mnie super - pędzlem to bym sfiksował smile.gif

Napisano

> Malowałem czymś podobnym (no name z biedronki) betonowe ogrodzenie - słupki i przęsła. Jak dla mnie

> super - pędzlem to bym sfiksował

Mam urządzenie i bardzo sobie chwalę. Kiedyś 3 panele ogrodzenia malowałem półtora godziny żeby dokładnie wszędzie doszło.

Poddałem się i w końcu wykopałem pistolet, był tam gdzie orientacyjnie go jakiś czas wcześniej widziałem. Pozostałe 23 panele malowałem 30 minut. A żeby było dokładnie pomalowane to operacje powtórzyłem po kilku godzinach. Oszczędność czasu ogromna!

Napisano
  • Autor

> Mam urządzenie i bardzo sobie chwalę. Kiedyś 3 panele ogrodzenia malowałem półtora godziny żeby

> dokładnie wszędzie doszło.

> Poddałem się i w końcu wykopałem pistolet, był tam gdzie orientacyjnie go jakiś czas wcześniej

> widziałem. Pozostałe 23 panele malowałem 30 minut. A żeby było dokładnie pomalowane to

> operacje powtórzyłem po kilku godzinach. Oszczędność czasu ogromna!

A masz to z Biedronki czy jakieś inne?

Napisano

> A masz to z Biedronki czy jakieś inne?

Inne, najprostszy model ale nie do kupienia w PL

Napisano

> Natomiast wnikanie impregnatu przy malowaniu natryskiem będzie znacznie mniejsze, niż

> przy wcieraniu pędzlem.

większość impregnatów jest rzadka jak woda - polewasz więcej (dwa razy psikasz) i po problemie

jak musisz czymś na rozpuszczalniku to rozrzedzasz i to samo robisz - płot czy szopa to nie zabytkowy mercedes żeby się pirdzielić ręcznie