Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomocy - porad - szukam drodzy czytelnicy

Featured Replies

Napisano

witam. juz nie mam sil do mojej marychy 1,6 16V. mam lpg 2gen. i ciagle problemy z wybuchami. auto na benzolu jedzie idealnie bo wlansie zmienilem swiece i przewody (dwa komplety dodam) i robilem upg wiec wszystko w nalezytym pozadku a mimo to rano dzis wybuchlo. wczoraj regulowalem lpg i wybuchow w dzin nie bylo, nie bylo tez jakis szarpan czy zrywow na lpg w czasie jazdy a dzis rano odpalilem zagrzal sie i jak przelonczyl na gaz to 200m bach i obudowa filtra znowu rozerwana - pomocy

Napisano

Jeżeli wszystko powymieniane to jeszcze tylko właściwie przychodzi mi do głowy porządna regulacja, bo wydaje się, że masz za ubogą mieszankę...

Napisano

> witam. juz nie mam sil do mojej marychy 1,6 16V. mam lpg 2gen. i

> ciagle problemy z wybuchami. auto na benzolu jedzie idealnie bo

> wlansie zmienilem swiece i przewody (dwa komplety dodam) i

> robilem upg wiec wszystko w nalezytym pozadku a mimo to rano

> dzis wybuchlo. wczoraj regulowalem lpg i wybuchow w dzin nie

> bylo, nie bylo tez jakis szarpan czy zrywow na lpg w czasie

> jazdy a dzis rano odpalilem zagrzal sie i jak przelonczyl na gaz

> to 200m bach i obudowa filtra znowu rozerwana - pomocy

Czy strzały to w różnych momentach się zdarzają czy w jakichś konkretnych, powtarzalnych sytuacjach?

Czy kontaktowałes się z innymi użytkownikami takich samych aut z gazem w celu wymiany doświadczeń? Może masz coś nie tak jak trzeba zamontowane: jak są zrobione u ciebie wolne obroty i EGR ? Te dwa układy potrafią bruździć przy jeździe na gazie.

Napisano
  • Autor

wlasnie mam zamiar zmienic gazownika, olewam regulacje gwarancyjna bo ona nic nie dala, mam wybuchy. podjade do innego gazownika i moze sie wreszcie uspokoi

Napisano
  • Autor

nie, nie znam nikogo kto ma taki motor na gazie, zmienie gazownika bo obawiam sie ze tu jest moje slabe ogniwo. co do wybuchow to sprawa jest taka - auto lapie temp.(mam ustawiony ninimalny prog temperaturowy) potem przegazowka i zalancza sie gaz - 200 - 500m i strzal, jak jest calkeim rozgrzany to juz nie strzela. ale dodam ze prog mam ustawiony tak ze dopiero jak auto lapnie 50'C to moze sie przelaczyc na gaz

Napisano

> nie, nie znam nikogo kto ma taki motor na gazie, zmienie gazownika bo

> obawiam sie ze tu jest moje slabe ogniwo.

Internet twoim przyjacielem. Przecież są w sieci kluby użytkowników fiata, a z całą pewnością taki sam silnik siedział też w Bravo-Brava więc powinieneś znaleźć dziesiątki jeśli nie setki podobnych Tobie i zagazowanych.

> co do wybuchow to

> sprawa jest taka - auto lapie temp.(mam ustawiony ninimalny prog

> temperaturowy) potem przegazowka i zalancza sie gaz - 200 - 500m

> i strzal, jak jest calkeim rozgrzany to juz nie strzela. ale

> dodam ze prog mam ustawiony tak ze dopiero jak auto lapnie 50'C

> to moze sie przelaczyc na gaz

Czy strzela podczas normalnej jazdy: bieg właczony, jedziesz ze stałą prędkością i bum? Czy przy jakichś sytuacjach typu zmiana biegu, ruszanie itp?

Czy przy tej temperaturze rzędu 50 stopni wolne obroty na benzynce są jeszcze podwyższone czy już całkiem normalne?

Napisano
  • Autor

ssanie na banzynie jz jest wylaczone obroty sa juz niskie na jalowym gaz ma wybuchy szczegolnie przy wysokim biegu a niskich obrotach np. bieg 2 w zakrecie bez zatrzymania czyli jakies 20km/h dodaje sie gazu a tu bach

Napisano

> Internet twoim przyjacielem. Przecież są w sieci kluby użytkowników

> fiata, a z całą pewnością taki sam silnik siedział też w

> Bravo-Brava więc powinieneś znaleźć dziesiątki jeśli nie setki

> podobnych Tobie i zagazowanych.

> Czy strzela podczas normalnej jazdy: bieg właczony, jedziesz ze stałą

> prędkością i bum? Czy przy jakichś sytuacjach typu zmiana biegu,

> ruszanie itp?

> Czy przy tej temperaturze rzędu 50 stopni wolne obroty na benzynce są

> jeszcze podwyższone czy już całkiem normalne?

tak tak.....tylko że do tego motoru montaż II generacji to głupota. Wcale sie nie dziwie że tak się silniczek zachowuje....

Napisano
  • Autor

no krde nikt mi nie doradzil gazownik powiedzial ze takich juz dzo montowal to teraz mam. heh jedyne co to chyba mi zostaje 1000zl dolozyc i zapodac sekwencje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.