Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa do podlewania ogrodu

Featured Replies

Napisano

Mam zagwozdkę - ze zbiornikiem hydroforowym czy bez?

Nie potrzebuję stałego ciśnienia, a z hydroforem będzie się włączała i wyłączała co chwila (dużo wody idzie, a myślałem o małym zbiorniku).

Z kolei bez zbiornika nie będę mógł (tak mi się wydaje) korzystać z "pistoletu" do podlewania - jak zamknę strumień wody, a pompa będzie działała, to pewnie coś wreszcie się zepsuje. :phi:

Co myślicie? :hmm:

A może są jakieś ustrojstwa (zawory?) ciśnieniowe, które mi wyłączą pompę, jak zamknę wypływ wody? :hmm:

Napisano

Szukaj pod hasłem "hydrofor bezzbiornikowy"

Napisano

Rozstrzał cenowy jest spory, ale znalazłem coś takiego - http://sklephypo.pl/zestawy-bezzbiornikowe/829-pompa-wz750-z-brio-sk-13-230v-ibo.html

Mam podobną pompę omnigena wz 750, może wystarczyłby tylko ten automatyczny włącznik?

dokładnie taką samą pompę kupiłem w tym roku, już z automatem ciśnieniowym BRIO SK

nawet działa, tzn jak zamkniesz wodę to pompa nabije ciśnienie w wężu i się wyłącza, jak otworzysz zawór to się włącza :)

Napisano

Ja od tego sezonu podlewam za pomocą IBO MH1300 + BRIO SK + filtr na ssaniu. Poprzednio miałem ze zbiornikiem hydroforowym i muszę przyznać, że to rozwiązanie z BRIO jest dość wygodne i działa. Studnia kilku metrowa, sypie piachem wiec filtr trzeba często czyścic (mam taki przezroczysty, że widać jego stan - siatkowy nylonowy z grubym oczkiem). Poprzednio tłoczyłem z piaskiem, ale mogłem, bo nie miałem zraszaczy. 

Jeżeli studnia wydoli smiało zakladaj pompe wielostoponiową.