Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wiata - chwale sie

Featured Replies

Napisano

LK 726 w odbiciu lustrzanym i z drobnymi zmianami (np. większy garaż z dachem dwuspadowym, zamiast jednospadowego). 

Ladny domek :ok: Ale zamiast tej oblesnego garazu z blachy falistej nie mozna bylo od razu garazu dwu stanowiskowego albo chociaz zadaszenia w tym samym stylu co dach na garazu. Nie znam sie na domkach ale wedlug mnie tak wygladalby lepiej. Czy moze wtedy koszty za duze?

Napisano

czas pracy 4 weekendy:

mogłeś zrobić chociaż pokrycie dachówką jak na domu masz :hmm:  , niby fajnie , ale wygląda jak cała polska prowizorka  :facepalm: zbudować coś ładnego i do tego sklecić szopę z desek co zostały po budowie  :chory:

Napisano

Ladny domek :ok: Ale zamiast tej oblesnego garazu z blachy falistej nie mozna bylo od razu garazu dwu stanowiskowego albo chociaz zadaszenia w tym samym stylu co dach na garazu. Nie znam sie na domkach ale wedlug mnie tak wygladalby lepiej. Czy moze wtedy koszty za duze?

to jest najprawdziwsza dachówka, nie żadna blacha ;]

Wczesniej pisałem o wiacie w starym domu, gdzie robiłem dach z blachy, pewnie tym się zasugerowałeś. Garaż jest pomyślany tak, żeby był spokojnie na jedno auto plus masę gratów typu opony, rowery, narzędzia itd. Ma 30 m. kw. i wydaje się, że spełnia swoją rolę i wszystko co trzeba się mieści. Miał być tak jak w projekcie, z dachem jednospadowym o spadku "od domu", ale pani w urzędzie się nie zgodziła, że jest niezgodny z planem zagospodarowania, mają być dachy dwuspadowe i koniec.

Napisano

to jest najprawdziwsza dachówka, nie żadna blacha ;]

Wczesniej pisałem o wiacie w starym domu, gdzie robiłem dach z blachy, pewnie tym się zasugerowałeś. Garaż jest pomyślany tak, żeby był spokojnie na jedno auto plus masę gratów typu opony, rowery, narzędzia itd. Ma 30 m. kw. i wydaje się, że spełnia swoją rolę i wszystko co trzeba się mieści. Miał być tak jak w projekcie, z dachem jednospadowym o spadku "od domu", ale pani w urzędzie się nie zgodziła, że jest niezgodny z planem zagospodarowania, mają być dachy dwuspadowe i koniec.

Nie no na zdjeciu przed stilo stoi takie srebrne cos :phi: O tym pisalem. 

Napisano

Nie no na zdjeciu przed stilo stoi takie srebrne cos :phi: O tym pisalem. 

AAAA, o blaszak Ci chodzi. Został po budowie ;]  Tak jak pisałem plan jest taki, że zastąpi go wiata będąca przedłużeniem dachu nad garażem

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

raport po blisko 1/2 roku

nie cieknie

nic nie odpadlo

stoi bardzo stabilnie

nie jest to substytut garazu nie ma co sie oszukiwac.

dzis pierwszy raz przednia szyba zaszla szronem - pewnie w nocy mocno wialo i przywialo sniegu z pola

nie bylo to na tyle duzo zeby sobie wycieraczki z tym nie poradzily :ok:

zaluje ze nie zrobilem na cala dlugosc garazu (jest 6m a mogloby byc 9.5m)

Napisano

na zimę zamów sobie u plandekarzy pod wymiar plandeki z oknami i montuj na uszka i paski bedziesz miał tył i bok osłoniety od wiatru. wyglada to całkiem przyzwoicie , nie kosztuje kosmicznych pieniędzy a posłuzy na długie lata