Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC miesięczne tzw. graniczne-gdzie kupić online?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie-trzeba przewieźć autko na niemieckich numerach,potrzebne ubezpieczenie.Choć to nie do końca legalne...Gdzie kupić takie OC?Ew. jak przewieźć (oprócz lawety ofkors) autko legalnie bez przerejestrowywania?

Napisano

Podpytaj w Uniqa. Powinni mieć takie ubezpieczenia chyba za 55 zł/miesiąc.

Edit. Nie doczytałem że online, także nieaktualne.

Napisano

Jak w temacie-trzeba przewieźć autko na niemieckich numerach,potrzebne ubezpieczenie.Choć to nie do końca legalne...Gdzie kupić takie OC?Ew. jak przewieźć (oprócz lawety ofkors) autko legalnie bez przerejestrowywania?

Z tego co mi wiadomo, tylko Liberty Direct ubezpiecza auta od OC, które nie są zarejestrowane w Polsce.

Napisano

Miesięczne OC jest dla komisów/dealerów jeśli nie masz DG to może być ciężko. Nie lepiej w jakimś TU na 2-4 raty normalne OC, które po przerejestrowaniu dalej będzie aktualne?

Napisano
  • Autor

Miesięczne OC jest dla komisów/dealerów jeśli nie masz DG to może być ciężko. Nie lepiej w jakimś TU na 2-4 raty normalne OC, które po przerejestrowaniu dalej będzie aktualne?

Nie wiem czy tak się da-mogę w mBanku kupić za 26zł na miesiąc a potem wypowiedzieć,przynajmniej kiedyś się dało-ale nie wiem czy później mogę to przepisać na inne numery...Teraz sprawa podobno jest łatwiejsza,nie trzeba być komisem.

Napisano
  • Autor

Podpytaj w Uniqa. Powinni mieć takie ubezpieczenia chyba za 55 zł/miesiąc.

Edit. Nie doczytałem że online, także nieaktualne.

Niestety nikt nie ma online-są u agentów od 50 do 150 zł na miesiąc

Napisano

OC platne w ratach miesiecznych oferuje np. mBank.

Wiec jesli mamy auto na handel to mozna takie wykupic i czekac na klienta.

Napisano

OC platne w ratach miesiecznych oferuje np. mBank.

Wiec jesli mamy auto na handel to mozna takie wykupic i czekac na klienta.

Dokładnie. Sam ubezpieczam swoje auta w Mbanku, nie dość, że najtańsza oferta na rynku, to jeszcze w ratach miesięcznych. Niestety nie ubezpieczają aut niezarejestrowanych w Polsce.