Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi a4 3.0 automat

Featured Replies

Napisano

np takie http://otomoto.pl/oferta/audi-a4-avant-3-0-v6-220km-s-line-2003r-ID6y9ZBT.html(ogłoszenie przypadkowe)

Kilka pytań,

jak z rdzą?

silnik? 

automat?

zawieszenie?

Ktoś coś? jak to znosi gaz? auto robiłoby maks 1000km m-c. Więc nie wiem czy jest sens.

Rdzy nie ma, silnik to standard, czyli wycieki oleju, czasem się urwie zawór, albo wypali gniazdo zaworowe. Automat ma podobno wadliwe sterowniki, ale to ktoś musi potwierdzić. Zawieszenie ciut lepiej wytrzymuje nasze drogi, niż Passat b5. Gaz znosi bez problemu.
Napisano
  • Autor

Nie dobrze ;]

Jaki najlepiej silnik w tym modelu, 1.8T? Poczekam na info odnośnie automatu, tylko on wchodzi w grę ;)

Napisano

Kiedyś szukałem informacji dokładnie o takim samym modelu (B6 automat 3.0).

I wyszło, że silnik to tykajaca bomba a automat też nie grzeszy trwałością :(

Wnioski były takie, że lepiej kupić 1.8T w manualu i go zagazować ;]

Napisano
  • Autor

Trudno. Poszukiwany jest automat ;)

Napisano

Trudno. Poszukiwany jest automat ;)

Jak szukałem auta dla siebie z klasycznym automatem i silnikiem powyzęj 2.0 to wyszły mi dwa auta:

Chrysler 300c 3.5 v6

Honda Accord 2.4 (tylko trzeba uważać na rdzę)

Ostatecznie zakup odpusciłem i zostałem przy tym co mam (staaaarym dobrym struclu)... a kase schowałem w skarpetę  :hehe:

Napisano

Rdzy nie ma, silnik to standard, czyli wycieki oleju, czasem się urwie zawór, albo wypali gniazdo zaworowe. Automat ma podobno wadliwe sterowniki, ale to ktoś musi potwierdzić. Zawieszenie ciut lepiej wytrzymuje nasze drogi, niż Passat b5. Gaz znosi bez problemu.

No co ty? Małyszówa bez rdzy? Nie ma bata , Drzwi , tylna klapa i przednie błotniki .Na 100% coś znajdziesz :) .Wiem... tego nie widać , ale... na przednich błotnikach ranty na bank przygniłe , pod listwami drzwi na 100 % rdza . NIestety na codzień widze takie małyszówy u kumpla lakiernika .Fajne auto ale nieśmiertelne to ono nie jest

Napisano

Potwierdzam,moze z rdza tragedii nie ma,ale duzo juz widzialem takich b6 z wykwitami na blotnikach, tylnych nadkolach,czy nawet drzwiach.

Silnik polecam 2.4.Lubi sie z gazem,malo awaryjny i sie juz nawet odpycha w tej budzie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za info :)

Sprawa wygląda tak, aby było w miarę mało awaryjne (chodzi o duże awarie i drogie) w automacie i cena do max 20tyś ;]

Napisano

Dzięki za info :)

Sprawa wygląda tak, aby było w miarę mało awaryjne (chodzi o duże awarie i drogie) w automacie i cena do max 20tyś ;]

To rozejrzyj się za bmw e46 od 320 do 330 benzynowe. Silniki o niebo lepsze, automaty trwałe ZFy.

Napisano

To rozejrzyj się za bmw e46 od 320 do 330 benzynowe. Silniki o niebo lepsze, automaty trwałe ZFy.

Chciałem to samo napisać, ale moja opinia jest mało obiektywna :)

E46 po lifcie jest dobrą alternatywą dla Audi B6, ze względu na lepsze zawieszenie, układ kierowniczy, silniki, układ napędowy.

Napisano

Chciałem to samo napisać, ale moja opinia jest mało obiektywna :)

E46 po lifcie jest dobrą alternatywą dla Audi B6, ze względu na lepsze zawieszenie, układ kierowniczy, silniki, układ napędowy.

Potwierdzam,też się zastanawiałem nad A4 B6 kombi a E46 Touring 330d.Wybrałem BMW i nie żałuję,nawet pod względem rudej E46 wypada lepiej niż takie B6,również ranty przednich błotnikó rdzewieją(przerabiałem u siebie),a także rant tylnego błotnika,ale przynajmniej drzwi przy krawędziach nie wymagają ingerencji.No i napęd jedyny i słuszny.Poza tym jak szukałem alternatywy dla silnika M57 diesel w BMW to Audi nie było niczego godnego polecenia jeśli chodzi o 6 garków i diesla. :ok:

Napisano

W e46 330 przypadkiem skrzyń nie robiło GM?

Napisano

W e46 330 przypadkiem skrzyń nie robiło GM?

Do diesla 330d tak GM. Do benzyny 330i ZF

Napisano

A 330xi w e46?

W Xach z tego co wiem jest skrzynia GM a dokładnie A5S390R. Osobiście wolałbym zwykłe 330i bo xi ma słabsza skrzynię, i sporo gorsze osiągi przez 4x4.