Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto II silniczek krokowy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Przebieg 198 000 km i silniczek zaczyna wariować. Zdjęłem przepustnicę gaźnika razem z silniczkiem i przemyłem ale bez efektu.

Pytanie:

1. Czy można kupić w ASO sam silniczek krokowy  - bez przepustnicy.

2. Ostatnio były same silniczki na allegro po ok 60 zł(prawdo podobnie chińskie) niestety wtedy jeszcze nie był potrzebny, teraz nie ma.

3. Czy ktoś z kolegów zakupił taki silnik na allegro i jak się sprawuje

4. Czy ktoś może próbował reanimacji silniczka - jakieś porady.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy można kupić to niewiem, wiem że są teoretycznie nie demontowalne więc pewnie nie występują jako część zamienna. Kolega ma ten sam problem w P2 1.2 8v, zwieszają się obroty podczas jazdy, tzn rozpędza sie na danym biegu i podczas załączania następnego biegu silnik nie schodzi z obrotów. Na dniach będziemy zakładać używke z anglika, zobaczymy jaki będzie rezultat.

Napisano

Czy można kupić to niewiem, wiem że są teoretycznie nie demontowalne więc pewnie nie występują jako część zamienna. Kolega ma ten sam problem w P2 1.2 8v, zwieszają się obroty podczas jazdy, tzn rozpędza sie na danym biegu i podczas załączania następnego biegu silnik nie schodzi z obrotów. Na dniach będziemy zakładać używke z anglika, zobaczymy jaki będzie rezultat.

To raczej nie silnik krokowy tylko wytarty potencjometr przepustnicy.

Napisano

Ja kupiłem (nie w ASO ) nowy i wymieniłem . Chwila roboty i po problemie . Gdybyś wymieniał to proponuję przy zakładaniu oprócz takiego pierścienia zaciskowego (jest nowy w zestawie) posmarować ząbki jakimś klejem .Lepiej trzyma.

Napisano

To raczej nie silnik krokowy tylko wytarty potencjometr przepustnicy.

mozliwe, ale problem znikł po wymianie kompletnej przepustnicy. Nie wtajemniczaliśmy się, co się wytarło a co się przytarło zresztą szkoda zachodu jak za używke 80zł kolega dał z gwarancją na rozruch.