Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rura pompy wody 1.1 i 1.2

Featured Replies

Napisano

Czy rura pompy wody we wszystkich silnikach 1.1 i 1.2 były takie same ( może różniły się długością ) ??

Napisano

Dlugosc jest ta sama ale chyba mocowane sa pod innym kątem. Coś mi tak świta ze kumplowi założyłem rure od 1.1 i ciekło po wymianie na odpowiednią(1.2) problem zniknął.

Napisano

Rura z 1.1 MPI różni się trochę od tej z 1.1 SPI i 1.2 75KM, bo jest pod trochę innym kątem.

Napisano

1.1 spi a 1.1 mpi mają pod innym kątem wyjście w stronę chłodnicy, w spi prawie 90`, w mpi na oko 45-50.

Napisano
  • Autor

okej dzięki Pany :oki: przeglądałem fotki i faktycznie jeżeli różnią się tylko tym katem to nie ma problemu z doborem odpowiedniej rury.....aczkolwiek rurka od 1.1mpi jest bardziej kompatybilna pod rury gumowe które do niej idą....czy tez problem jest znikomy bo styknie np.przyciąć rurę gumowa ( dopasować pod rurkę pompy wody (metalowa )???

• 9 miesięcy później...
Napisano

A jak wygląda sprawa rury 1,2 16v zauważyłem że w moim przypadku po zagotowaniu autka (był problem z chłodzeniem), też zaczęło się tam dość poważnie pocić. kupiłem coś takiego, choć od razu wydawało mi się że to lipa  http://allegro.pl/uszczelka-przewodu-wodnego-rury-wody-fiat-55185066-i6336813056.html, bo jest tam takie cudo  http://allegro.pl/oring-pompy-wody-wodnej-seicento-1-1-spi-punto-uno-i5143619153.html. no niestety to pierwsze nie pasuje. Czym to uszczelniacie w waszych autkach?

Napisano

u mnie rura w 16v 86KM jest identyczna jak ta z 75KM i uszczelniona na oring

Napisano

u mnie rura w 16v 86KM jest identyczna jak ta z 75KM i uszczelniona na oring

Wczoraj udałem się na hurtownie i gość powiedział że były dwa rodzaje rur, na właśnie oring i później zamienili to na rurę z tą szerszą uszczelką gumową. Zakupiłem nową rurę z uszczelką pasuje idealnie choć ciężko to wcisnąć na miejsce ale dało radę, problem wycieku sie rozwiązał, starą rurę wklejałem nawet na pastę do uszczelniania misek olejowych i też ciekło choć nie wiem z jakiego powodu.