Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gó...any problem

Featured Replies

Napisano

Nie mam już siły do tych ptaków. Co dzień rano przynajmniej jedno z aut jest tak ufajdane, że aż niedobrze się robi. Dobrze że mam blisko myjnię bezdotykową, ale wizyta tam co rano średnio mi się uśmiecha.

Dziś cała klamka od strony kierowcy i pół przedniej szyby, w weekend połowa dachu, wcześniej cały narożnik - lampa w Punto była dosłownie zasłonięta. Zdjęć nie będę zamieszczać, bo niektórzy mogą być w trakcie posiłku ;)

Wygląda to tak, jakby ptaki siadały kolejno na tej samej gałęzi i robiły zrzut - jedna kupa obok drugiej.

Drzewa są wzdłuż całej ulicy. 

Czy da się jakoś przegonić te ptaszyska? Czy postawiony przy oknie ultradźwiękowy odstraszacz coś da?

Napisano

Nie mam już siły do tych ptaków. Co dzień rano przynajmniej jedno z aut jest tak ufajdane, że aż niedobrze się robi. Dobrze że mam blisko myjnię bezdotykową, ale wizyta tam co rano średnio mi się uśmiecha.

Dziś cała klamka od strony kierowcy i pół przedniej szyby, w weekend połowa dachu, wcześniej cały narożnik - lampa w Punto była dosłownie zasłonięta. Zdjęć nie będę zamieszczać, bo niektórzy mogą być w trakcie posiłku ;)

Wygląda to tak, jakby ptaki siadały kolejno na tej samej gałęzi i robiły zrzut - jedna kupa obok drugiej.

Drzewa są wzdłuż całej ulicy. 

Czy da się jakoś przegonić te ptaszyska? Czy postawiony przy oknie ultradźwiękowy odstraszacz coś da?

Ultradzwięki nic nie dadzą, nawet masz przy niektórych napisane że nie działą na ptaki miejskie. Najepsze rozwiązanie to siatka lub kolce, jeżeli to drzewo to pozostaje męczyć o obcięcie gałęzi nad parkingiem.

Napisano
  • Autor

Ultradzwięki nic nie dadzą, nawet masz przy niektórych napisane że nie działą na ptaki miejskie. Najepsze rozwiązanie to siatka lub kolce, jeżeli to drzewo to pozostaje męczyć o obcięcie gałęzi nad parkingiem.

Męczę, ale jak widzę niechęć z drugiej strony to mi się odechciewa.... Bo nie ta pora roku, bo upały, bo to ulica i zawsze coś stoi zaparkowane.

Napisano

Męczę, ale jak widzę niechęć z drugiej strony to mi się odechciewa.... Bo nie ta pora roku, bo upały, bo to ulica i zawsze coś stoi zaparkowane.

To namawiaj sąsiadów niech też męczą, w kupie siła ... choć to może nie najlepsze określenie w tym miejscu ;)

Napisano

na jednym balkonie w sąsiednim bloku widzę przymocowanego do poręczy wielkie czarne ptaszysko, chyba jakiś plastikowy kruk , poza tym krukiem nigdy nie widuje żadnego ptaka na tym balkonie, może właśnie zamocowanie takiego ptaka na owej gałęzi rozwiązało by problem

Napisano

Problem nie leży w ptakach tylko w ludziach. Jak karmią ptaki, to ptaki przylatują i srają. Co mają nie srać, jak ludzie rzucają nieraz pół chleba. to i kupa jak pół chleba.

Ratunkiem dla ciebie są:

- rozmowa z karmiącymi (odpuść sobie albo zastrzel karmiących)

- cudowne, nagłe, samoistne uschnięcie drzewa.