Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulatory Yuasa

Featured Replies

Napisano

Dobre są?

zastanawiam się nad takim, cena wg mnie dobra...

http://www.petrostar.pl/akumulatory/do_samochodow_osobowych/yuasa/ybx3000/yuasa_ybx3057_akumulator_45ah_400a_l,p1323507472

Czy jest coś innego godnego uwagi?

Napisano
  • Autor

Wcześniej kupowałem Centrę (Plus w starej Hondzie, Futura w Astrze G) i nawet dawała radę, ale w Futurze po roku zaczęło dość mocno spadać napięcie spoczynkowe, więc te produkty odpuszczam, teraz mam Boscha S4, z takim już auto kupiłem, ale do tego modelu nie mam przekonania, u brata w Astrze F całkiem nowy po dwóch latach już był kiepski.

Napisano

nie pamiętam ile dawałem za swoją ale mam  45Ah i 380A (46B24L) do silnika 1.9 ;]

akumulator w największe mrozy nie miał problemu kręcić silnikiem w przeciwieństwie do Centry Futury 47Ah przy silniku 1.0 :P

Napisano
  • Autor

Jak już będę zamawiał to wezmę 45Ah/400A, troszeczkę większy prąd rozruchowy, bo w serii chyba 330A jest. :hmm:

Napisano

nie mam pojęcia, ale taki mi się tylko mieści i taki był poprzednio 45Ah ;]

działał dobrze, jakiś niemiecki marketowy ale kwas się lał z niego ;]

Napisano
  • Autor

Ty masz z przodu przy podszybiu to tam rzeczywiście ciężko coś większego upchnąć :ok:

Napisano

Dobre są?

zastanawiam się nad takim, cena wg mnie dobra...

http://www.petrostar.pl/akumulatory/do_samochodow_osobowych/yuasa/ybx3000/yuasa_ybx3057_akumulator_45ah_400a_l,p1323507472

Czy jest coś innego godnego uwagi?

Jak coś to na mokotowie jeszcze masz ten sklep:

http://sklep.texpert.pl/yuasa-osobowe-i-dostawcze-akumulator-45ah-400a-l-yuasa-ybx3057,c293,p2769,pl.html 

Oba, taxpert i petrostar to imho najlepsze w naszych okolicach ;)

Napisano
  • Autor

Texpert ma praktycznie tą samą cenę, brałem od nich dużo rzeczy :ok: Ale że codziennie przejeżdżam obok petrostaru to zapakuję od razu do samochodu i zmienię w garażu w pracy :ok:

Napisano

Widzę, że ta seria 3000 to taka podstawowa coś jak centra standard...

Oczywiście nie twierdzę, że to lipa ale mają jeszcze wyższe serie 5000, 7000 oraz 9000(AGM) :phi:

Napisano
  • Autor

U mnie z elektroniki to praktycznie nic nie ma, więc serię 5000 sobie odpuściłem :)

Napisano

Texpert ma praktycznie tą samą cenę, brałem od nich dużo rzeczy :ok: Ale że codziennie przejeżdżam obok petrostaru to zapakuję od razu do samochodu i zmienię w garażu w pracy :ok:

To weź jaki stary na podmiankę a jak nie to kaucja 30 pln , będziesz musiał jeszcze raz podjeżdżać . Klucze weź swoje bo jak pod sklepem wymyślisz zmieniać to maja tylko 10 i 13-tke na długiej sztycy , u mnie jako że jest pod podszybie wsunięty nie dało się takimi narzędziami zmienić ;]

Napisano
  • Autor

Z przyzwyczajenia w swoim samochodzie wożę komplet bitów, nasadek 5-13 i kluczy płaskooczkowych 8-17, więc nie ma problemu ;]

Akumulator już wziąłem, jutro podrzucę im swój stary ;):ok:

Napisano

yuasa kiedyś robiła jedne z lepszych aku, jak jest teraz ?

ja bym pewnie kupił autocraft'a