Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z pozdrowieniami dla inwalidy...

Featured Replies

Napisano

> my tu nie rozmawiamy o pracownikach ani o korporacjach tylko o jakims

> gosciu co ma jakas naklejke............ i nie jest zadnym

> pracownikiem zadnej korporacji

Widzisz, korporacja jest tylko szczególnym przykładem pewnej społeczności. Jeżeli nie widzisz analogii, trudno zlosnik.gif

Napisano

> Służy piętnowaniu parkowania na miejscach dla inwalidów.

> mar00ha

Idąć takim rozumowaniem to proponuje podwiesić wątek będzie z nami wiecznie no.gif i każdy będzie mógł napiętnować tą osobe. Temu to może służył przez pierwsze kilka stron, teraz to jego jedynym celem jest wymiana złośliwości, chyba każdy myślący i wyznający jakieś zasady w życiu nie staje na miejscach dla inwalidów. Eh szkoda gadać banujecie ludzi za pierdoły a jak potrzeba to nikogo nie ma czerwona.gif

żeby było śmieszniej zacytuje co napisałeś na forum:

"Bardzo wielka prośba do wszystkich piszących na tym kąciku:

jeżeli masz zamiar odpowiedzieć w jakimś wątku sprawdź, czy ktoś już nie udzielił podobnej do Twojej wypowiedzi w wątku, w którym chesz napisać

"

to chyba pod to podpada

"Niniejszym informuję szanowne grono, że skończyła się moja tolerancja do wzajemnego obrzucania się błotem i leczenia kompleksów"

A jednak chyba się nie skończyła angryfire.gif jak widać

Napisano

> Idąć takim rozumowaniem to proponuje podwiesić wątek będzie z nami

> wiecznie i każdy będzie mógł napiętnować tą osobe.

A uwazasz ze nie warto go pietnowac? Jest klasycznym przykladem niereformowalnego cwaniaka. Poza sytuacja na zdjeciu wielokrotnie pokazal podejscie jakie chcemy wyeliminowac.

Druga sprawa to zachowanie na forum.

Tu czy tu kultury brak. Naprawde uwazasz, ze to "pierdoly"?

Napisano
  • Autor

> Służy piętnowaniu parkowania na miejscach dla inwalidów.

Nie Marku.

Służy piętnowaniu braku kultury wśród osób publicznie afiszujących swój związek z autokącikiem.

Napisano

z drugiej strony trzymając się ścisle przepisów to miejsca te są dla pojazdów z oznakowaniem. widzisz osoba z Twojej rodziny nie jest sama - ma Ciebie, możesz ją wysadzić pod wejściem, zaparkować normalnie i po 2 minutach do niej wrócić a miejsce dla niepełnosprawnych wspaniałomyslnie pozostawić dla kogoś niepelnosprawnego kto nie ma nikogo takiego jak Ty i musi sobie radzić sam nie? hmm.gif no ale to takie gdybanie ....

ja juz czwarty miesiąc jestem "niepełnosprawny" (na szczęście nie trwale) z racji wypadku na treningu i kilka razy zajechałem samochodem cos gdzies załatwić i pomimo tego że poruszałem się z trudem o kulach to do głowy mi nie przyszło stawanie na miejscach dla niepełnosprawnych... zacisnąłem zęby i zapierd***łem z odległego miejsca bo pomyślałem sobie że i tak jest wielu innych ludzi którzy mają ode mnie gorzej i do tego jeszcze inwalidzką lepę na szybie

Napisano
  • Autor

> spełniał dobry obowiązek, podwiózł niepełnosprawną osobę....

Jednym słowem - niewinny

A nawet w dwóch słowach - niesłusznie oskarżony.

Pewnie układ, albo łże-elity :->

Napisano

> Czasami zajmuje miejsca dla inwalidow jak musze zostawic jakies

> papiery bo taka mam prace a nie zabardzo mam czas na szukanie

> miejsca na parkingu wiec zatrzymuje sie tylko na chwile milego

> cykania zycze

no i uważasz że to jest w porządku? boje_sie.gif

Napisano

> Nie Marku.

> Służy piętnowaniu braku kultury wśród osób publicznie afiszujących

> swój związek z autokącikiem.

waytogo.gif

O właśnie. Mądrego po szkołach to i dobrze posłuchać!

mar00ha

Napisano

> O właśnie. Mądrego po szkołach to i dobrze posłuchać!

> mar00ha

i mamy wyjasnienie - można parkować na miejscu dla inwalidy pod marketem - policja może, to pewnie i reszta może smirk.gif

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=738197

... i najważniejsze że, tu cytujemy: (...)zaparkowanie pojazdów w miejscu przeznaczonym dla inwalidów nie stanowiło naruszenia przepisów ruchu drogowego. Miejsca wyznaczone dla inwalidów na parkingu przy hipermarkecie nie znajdowały się bowiem w obrębie drogi publicznej(...).

Napisano

> i mamy wyjasnienie - można parkować na miejscu dla inwalidy pod

> marketem - policja może, to pewnie i reszta może

> http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=738197

> ... i najważniejsze że, tu cytujemy: (...)zaparkowanie pojazdów w

> miejscu przeznaczonym dla inwalidów nie stanowiło naruszenia

> przepisów ruchu drogowego. Miejsca wyznaczone dla inwalidów na

> parkingu przy hipermarkecie nie znajdowały się bowiem w obrębie

> drogi publicznej(...).

Tak to jest jak baby piszą wyjaśnienia. pad.gif

Wystarczyło napisać tylko to:

Quote:

Ustalenia poczynione w tej sprawie dowodzą, że policjanci nie naruszyli dyscypliny służbowej z uwagi na wystąpienie stanu wyższej konieczności, czyli potrzeby szybkiej i zdecydowanej reakcji na zaistniałe zdarzenie (stosowanie bowiem do zapisu artykułu 16§1 kodeksu wykroczeń: "nie popełnia wykroczenia, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można inaczej uniknąć, a dobro poświęcane nie przedstawia wartości oczywiście większej niż dobro ratowane"). Z całą pewnością dobro, które ochronić mieli policjanci, a więc zdrowie i życie pracowników ochrony oraz spokój i porządek publiczny na terenie hipermarketu - przedstawiało zdecydowanie większą wartość aniżeli ewentualne naruszenie przepisu porządkowego dotyczącego parkowania.

mar00ha

Napisano

> wzajemne rzucanie w siebie

> miesem.

Ihmo jezeli ktos na pustym parkingu zajmuje miejsce dla inwalidow to dalsza dyskusja z nim jest zbedna oslabiony.gif

Napisano

frown.gif

Wczoraj wróciłem z kina ok 23 zgroszami, u mnie pod blokiem są 2 miejsca kopertki dla inwalidów. Ponieważ Pan Grześ (jedyny inwalida w moim bloku) zaparkował na jednym to sobie przycwaniłem i zaparkowałem na drugiej myśląc a) o tej godzinie to nikłe szanse żeby jakiś inwalida przyjeżdżał w gości, b) Pan Grześ już zaparkował c) rano smykne do roboty i nie będzie śladu , oczywiście dodam że innych wolnych miejsc nie było.

Uczyniłem to świadomie pomny powyższej dyskusji którą wczoraj czytałem.

No i ... rano wychodze z bloku - blokada na kołach frown.gif

100 zł i 1 punkcik + spóźniłem się do roboty bo czekałem 40 minut na zdjęcie blokady.

Nie wyżalam się bo dostałem przepisowo - za stanie na kopercie. A w moim odczuciu wiem że nikomu nie zaszkodziłem. I teraz "Najlepsze" na mandacie mam godzinę popełnienia wykroczenia 0:53 czyżby mi założyli blokadę w nocy ??

P.S. nie czuje się cwaniakiem bo na kopertach nie staje,a pod miom blokiem parkuje już od 523 dni z czego na kopercie zaparkowałem wczoraj po raz drugi frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.