Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim! Wiem, wiem takich tematów jest tutaj kilka ale niestety żaden nie odpowiedział na moje wątpliwości i pytania. Dlatego założyłem ten wątek.

Otóż w aucie bardzo słabo działa instalacja antenowa. Na początku myślałem, że to kwestia radia (stary kaseciak) ale po wymianie radioodbiornika na nowy, problem pozostał  :ogien:  O ile jeszcze w mieście (Zielona Góra) coś tam daje się złapać, to poza miastem lepiej radio wyłączyć...

Pytanie i prośbę mam następującą: czy wiecie jak się dobrać do instalacji antenowej (jakieś porady, może zdjęcia?)? Bo z tego co wyczytałem w innych wątkach, to antena posiada wzmacniacz. Chciałbym przede wszystkim sprawdzić ciągłość przewodu antenowego (może przerwany, uszkodzony?) oraz zasilanie samej anteny. Tylko nie wiem którędy te przewody biegną. Czy trzeba demontować całą podsufitkę? Chciałbym tego uniknąć...

Bardzo proszę wszystkich doświadczonych w tym temacie o pomoc i wsparcie jakimiś sensownymi sugestiami, poradami. Z góry dziękuję :)

Napisano

najpierw co mozesz sprawdzic? odkrec bat i zobacz jak wyglada gwint, mialem tak ze moje radyjko gubilo fale, nawet rmf :D wyczyscilem malutka szczotka druciana gwint anteny i nasady, jak reka odjał ... mozesz tez zastosowac wzmacniacz fal fm , http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5737141278&reco_id=bff7a823-8637-11e5-b68e-fa163eefc979&ars_rule_id=201powinno pomoc, ja zastosowalem wzmacniacz fabryczny z 500tki i lapie nawet czeskie :D

Napisano

No właśnie jak kolega wyżej napisał należy zacząć od sprawdzenia masy. Jeśli antena nie ma masy to nawet wzmacniacz nie wiele pomoże. Przewód owszem mógł się przełamać ale to bardzo rzadki przypadek gdyż jest dosyć gruby i ciężko doprowadzić do przerwania.

Napisano
  • Autor

@@HARDTECHNO @@kevlar Panowie dzięki za sugestie. W środę, o ile będzie dobra pogoda postaram się zajrzeć do antenki od strony bata. Mam nadzieję, że pomoże, a jak nie to będę pisał.