Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

usuwanie wlosków z kokpitu

Featured Replies

Napisano

Któregoś dnia (w sumie nawet nie wiem kiedy) podczas czyszczenia kokpitu musiałem czymś "namaścić" i później nieodpowiednią szmatą/mikrofibrą wypucować kokpit i teraz mi wszelkie kłaczki, farfocle i inne włoski przyczepiają się do kokpitu. Kokpit się nie klei, ale jakoś wybitnie szybko robi się nieładny. Plastiki z kratek, ramki, radio również.

Co z tym zrobić, by na powrót było jak z fabryki?

Do tej pory używałem sprayów matowych do kokpitu z serii K2 i przecierałem mikrofibrą. Ale może coś nie teges z takim połączeniem?

Napisano

Jakieś APC i solidne mycie kokpitu Cię czeka. A potem nałożenie jakiegoś dobrego dressingu, np. Poorboy's Natural Loook może być.

Napisano

A jaka jest recepta na pozbycie się włosów/włosków z wykładziny na podłodze? Samo odkurzanie, choćby najwęższą ssawką, jakoś słabo daje radę.

Napisano

Ja do czyszczenia kokpitu używam co jakiś czas "chusteczek do kokpitu" - ładnie zbierają kurz i inne osady.

Wykładziną na podłodze raczej nie przejmuję się - rzadko odkurzam - częściej wytrzepuję śmieci z dywaników :ok:;]

Napisano
  • Autor

Ja do czyszczenia kokpitu używam co jakiś czas "chusteczek do kokpitu" - ładnie zbierają kurz i inne osady.

i jak szybko łapią się nowe kłaczki?

Napisano
  • Autor

a jakie chustki kupujesz?

Napisano
  • Autor

Jakieś APC i solidne mycie kokpitu Cię czeka.

możesz coś więcej jakie APC?

Napisano

Ja używam Nielsen Cyclone. Do kokpitu w dość niskim stężeniu.

Napisano
  • Autor

Dziękuję.

trochę poczytałem o tym ustrojstwie - nigdy nie miałem z tym do czynienia. Może warto spróbować :)

Napisano

Dziękuję.

trochę poczytałem o tym ustrojstwie - nigdy nie miałem z tym do czynienia. Może warto spróbować :)

tylko nie przeraź się co ujrzysz po umyciu ;]

dlatego po odpowiednim umyciu warto zastosować dressing a nie plaka :P;]

Napisano
  • Autor
Napisano

jasne dobry wybór, tego Nielsena możesz użyć do różnych zabrudzeń, jest mocny ;]

Napisano

Żeby Ci nie przyszło do głowy samym Nielsenem myć. Dostaniesz to się wczytaj i dobierz sobie rozcieńczenie.

Napisano
  • Autor

tak tak - czytałem, że się toto rozcieńcza :)

Napisano

a jakie chustki kupujesz?

Lidlowe dają rade tylko stosunkowo rzadko sie pokazują w sklepie

Napisano

Któregoś dnia (w sumie nawet nie wiem kiedy) podczas czyszczenia kokpitu musiałem czymś "namaścić" i później nieodpowiednią szmatą/mikrofibrą wypucować kokpit i teraz mi wszelkie kłaczki, farfocle i inne włoski przyczepiają się do kokpitu. Kokpit się nie klei, ale jakoś wybitnie szybko robi się nieładny. Plastiki z kratek, ramki, radio również.

Co z tym zrobić, by na powrót było jak z fabryki?

Do tej pory używałem sprayów matowych do kokpitu z serii K2 i przecierałem mikrofibrą. Ale może coś nie teges z takim połączeniem?

bierzesz zwykłą wodę z małą ilością płynu do mycia naczyń i najpierw szmatką mokrą myjesz sobie kokpit.

W sumie to jak chcesz mieć matowy efekt na kokpicie i sprawic żeby ci sie nic do niego nie łapało, to możesz tak myć cały czas ;]

To pisze Ci gość co przerabiał mnóstwo tanich i drogich środkow do wnętrza ;) Najlepiej sprawdza się brak środka na desce. Ewentualnie jak brudna to używam psika do tapicerki z shella - tez nie zostawia żadnych substancji na kokpicie, które potem łapią brud.

Napisano

Dziękuję.

to jest ustrojstwo co czyści wszystko, więc w zależności od rozcieńczenia z wodą możesz tym myć silniki, albo czyścić kokpit - grunt to sobie nie rozrobić jak do silnika i nie czyścić tym czegoś delikatnego ;]

Napisano
  • Autor

OK :oki:

Na początku i na szybko kupiłem chusteczki do kokpitu - nomen omen - PLAK.

Powiedzmy, że ok. 90% paprochów wytarłem i jest nieźle :jump:

W dalszej kolejności powyższe specyfiki.

Bardzo dziękuję za rady :piwko: