Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padnięty xenon?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Kolega posiada Peugeot 407 z Xenonami. Od jakiegoś czasu miał tak że światło z prawej lampy miało minimalnie inny odcień barwy niż  w lewej lampie oraz światło delikatnie drżało. Dziś zauważył, że lampa błysnęła i zgasła. Myślał, że padła ale po wyłączeniu świateł  i ich ponownym włączeniu lapa zapaliła się na 1-2 minuty po czym znów zgasła. No i teraz pytanie - padł żarnik czy coś innego w układzie? ja bym na dzień dobry obstawił żarnik tylko nie pasuje mi, że się on jeszcze włącza.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

Jak chcesz mieć pewność to zamień palniki stronami-o ile się da i palniki nie stanowią całości z przetwornicą/starterem :)

Napisano

Jak chcesz mieć pewność to zamień palniki stronami-o ile się da i palniki nie stanowią całości z przetwornicą/starterem :)

Myślalem, czy mu tego nie doradzić, ale nie wiem, czy uszkodzony palnik nie .oze skurzyć przetwornicy albo na odwrót.

Napisano
  • Autor

Myślalem, czy mu tego nie doradzić, ale nie wiem, czy uszkodzony palnik nie .oze skurzyć przetwornicy albo na odwrót.

Jak mówi wujek googiel i jakaś strona o zenonach - zalecają odłączenie bezpiecznika od lamp co by nie uszkodzić przetwornicy spalonym xenonem.

Napisano

Nic sie nie stanie jak zamieni na chwile :ok:

Napisano

To jest typowy objaw umierajacego zarnika. Niedlugo przestanie sie zapalac w ogole.

Napisano
  • Autor

To jest typowy objaw umierajacego zarnika. Niedlugo przestanie sie zapalac w ogole.

Dziś dokonał podmianki. Jak na przejażdżkę 10 minut oba świeciły. Natomiast po wyglądzie żarówki, która gasła widać że jest bliska swego żywota - szaro - białawe przebarwienie na szkle. Czas zamówić żarówki :)

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Paweł

Napisano

Miałem podobne objawy, tyle że palniki zużyły mi się symetrycznie, czyli obydwa na raz. Jeśli bańka jest szara/biała i ma przebarwienia to oznacza koniec palnika.