Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotele z "uszami"

Featured Replies

Napisano

Póki co tylko rozglądam się za fotelami z "uszami" i wertując różne opcje najbliżej mi do micro s2000. Pytanie czy wejdą one w ilośći 2 szt. do seja? chodzi mi o uszy...szerokosc

ewentualnie na co innego zwrócić uwagę?

PS. cenowo nie szalejmy... :)

Napisano

z tymi uszami to tak do codziennej jazdy to lipa....chyba ze nie jeździsz po bułki do sklepu :oki:

Napisano
  • Autor

z tymi uszami to tak do codziennej jazdy to lipa....chyba ze nie jeździsz po bułki do sklepu :oki:

nie no po bułki nie :) ale rozwiń myśl... w sensie, że ograniczają widok, czy policja się czepia?

Masz jakieś zdjęcia, jak to wygląda? Najlepiej z jakimś kierowcą...

Napisano

zapewne chodzi o to, że jak jesteś przypięty szelkami x-puntkowymi, to uszy mocno przeszkadzają w rozglądaniu się na boki. Oczywiście mówię tutaj o miejskiej jeździe.

Napisano

no zdjęć nie mam...myślę ze uszy mogą w jakimś stopniu ograniczyć widoczność...na pewno to zrobią w źle dobranym fotelu

Napisano

Jak pewnie wiecie dystrybuuje fotele Bimarco i moje zdanie odnośnie mirco z uszami może wydać się niektórym małowiarygodne, ale zdecydowanie odradzam te fotele od mirco. Niestety nie przeszły one żadnych testów wytrzymałościowych (mam na myśli uszy) i łamiąc się mogą spowodować więcej szkód ostrymi krawędziami. 

Dobrze jest, póki jest dobrze, ale warto zastanowić się co się będzie działo w przypadku sytuacji krytycznej. A tu jednak Bimarco z uszami spełnia wymogi przed nim stawiane. Tak wygląda samochód i fotel po wielokrotnej rolce przy 160km/h w wyścigu Hill Climb, którego nie trzeba opisywać. Zdjęcia zastępują chyba wszelkie opisy i zapewnienia czy to dobry fotel i czy warto go wybrać. Oczywiście, żeby nie być jednostronny - są dostępne jeszcze fotele innych firm o światowej marce, ale wiem, że Kuba szuka czegoś o określonym budżecie. Myślę, że jednak warto dopłacić parę złotych i mieć gwarancję, że będzie ok.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/t31.0-8/457222_324728450947093_1146598021_o.jpg

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/t31.0-8/468973_324721184281153_256875311_o.jpg

Napisano
  • Autor

póki co badam temat. gripa też borę pod uwagę.... ale na razie na spokojnie.

Nigdzie nie mogę znaleźć, ani na zdjeciach, ani w opisach, na jakiej wysokości są te uszy względem głowy, przy wzroście np.180cm...

Napisano

Hej,

dzwoniłem dzisiaj do kumpla, żeby się zorientował czy ma dostęp do Gripów, które załątwiałem jego kumplowi. Powiedział, że zorientuje się czy jego kolega ma je tutaj w Warszawie w garażu, czy u siebie "we wiosce". Ma mi dać po weekendzie, więc dam ci halo czy będzie okazja się przymierzyć. CO do samego sejaka, to kumpel potwierdził, że gripy wejdą do niego, chyba że mas zjakąś nietypową klatkę.

Napisano
  • Autor

Ok. To czekam na info. Moze byc na pw ;)

Napisano

Jeździłem w takim kuble...fajny ale nie do codziennej jazdy chyba że będziesz go używał do KJSów lub podobnych imprez...jeśli nie to bardziej wygodny jest "normalny" kubeł...chodzi o cofanie i  widoczność na boki.