Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omijanie przed przejściem...

Featured Replies

Napisano

A, przepraszam, jakie znaczenie mają "blachy" na pojeździe?

Nie ma żadnego znaczenia. Część "obcych" blach to są miejscowi w firmowych samochodach. Marka też nie ma żadnego znaczenia. A imbecyli jest tym więcej im bardziej popularne auto danej marki. Pisałem to wielokrotne i będę pisał dalej - najbardziej niebezpieczni są tatusiowie w średnim wieku w rodzinnych samochodach, którym żona nie pozwoliła kupić nic innego i chcą pokazać że ich też potrafi.

Napisano

Chwile temu zator przed przejściem zatrzymuje sie na pasy wchodzi piesza mija moje auto, w przeciwnym kierunku są 2 pasy (od 10metrow ) na pasie wewnętrznym auto sie zatrzymuje na pasie zewnętrznym widzę jak baba zaczyna wyprzedzać (z prawej) chwila zawachania pieszej i dzieki temu nie leżała pod tym autem - baba w aucie wielkie zdziwienie

klaptaptap

Napisano

W Wigilię miałem taka sytuację jak na rysunku. Zatrzymałem sie do skrętu w lewo przed pasami, piesza uznała ,ze ją przepuszczam i ruszyła przed siebie... Niby OK. Ale w prawym lusterku zobaczyłem dość szybko zbliżajace się światła pojazdu niebieskiego. Wiedziałem ,ze nie widzi pieszego (godzina 17), a nawet jak  w ostatniej chwili dostrzeże - to nie wyhamuje... Jedyne co mi do głowy przyszło to długie i klakson żeby pieszy sie zreflektował ... Tym razem się udało, niemniej tego typu sytuacje plus nieroztropność pieszego = wypadek gwrantowany...Dlatego przy dużym ruchu wolę nie zatrzymać się niż widzieć jak z sąsiedniego pasa ktoś zdejmuje pieszego. 

cbef12a913bd19d4med.jpg