Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoalram Cobra pilot cobra 7777 i syrena - poradźcie

Featured Replies

Napisano

Wczoraj wyciągnąłem baterię z pilota Cobra 7777. Nie było jej tam ze 2 godzi co w efekcie spowodowało rozprogramowanie pilota.

Włożyłem baterię - pilot nie działa.

W ferworze walki znalazłem info na forum o programowaniu alarmu cobra: - głupota oczywiście bo potrzebowałem zaprogramować pilota a nie alarm.- czym oczywiście doprowadziłem do blokady samochodu - mrugały awaryjne, syrena nie wyła a sinik nie dał się uruchomić - nie kręcił w ogóle.

W opisie było aby otworzyć drzwi kierowcy, przekręciyć kluczyk w stacyjce do zapalenia sie kontrolek i wcisnąć guzik A (duży) na pilocie, potem cofnąć kluczy do pozycji off i znów przekręcić i wcisnąć mały guzik i tak kilka razy - to podobno ma zaprogramować alarm - po każdym cofnięciu kluczyka do pozcyji off auto miało mrugnąć kierunkowskazami i piknąć syrenką. Kierunkami mrugało  - piknięć nie było.

Aby zaprogramować alarm potrzebna jest tabelka - opis w którym momencie jaką funkcję się programuje - czy ktoś z Was dysponuje może taką rozpiską?

Ale dobra, udało mi sie zaprogramować pilota.

Pilot zamyka / otwiera auto, uzbraja się, wygląda OK.

Kiedy wcisnę guzik mały na pilocie - opcja panic - auto mruga kierunkami ale nie pika.

Tak na prawdę syrena w ogóle nie pika.

Pytanie czy:

- padła syrena

- rozprogramowałem coś w alarmie?

zamontowana jest syrena BS46:

694.jpg

W stacyjce syreny są dwa położenia godzina 12 oznaczona kropką czerwoną i godzina 3 - kropka czarna / niebieska

Stacyjka oryginalnie ustawiona była na godzinę 12 i wiem że syrena była sprawna bo czasem mój synek bawił sie opcją panic.

Być może, że kiedyś zmieniłem pozycję centralki i nie  pamiętam jednak przeciw temu stanowi fakt: w zeszłym tygodniu przy zamknięciu auta samochód piknał! raz dajć znać o niezamkniętej klapie bagażnik - od tamtego czasu na pewno nie dotykałem syreny.

Kiedy przekręcę kluczy w stacyjce syreny na godzinę 3 syrenka cichutko pierdzi... nie ważne czy alram jest uzbrojony czy rozbrojony.

Kiedy włącze opcję panic - mrugają awaryjki a syrena pierdzi w rytm mrugających kierunków.

I co sądzicie?

Rozprogramowałem alarm - choć to podobno nie możliwe bez podania kodu PIN - a tego nie wpisywałem - służy do tego osobny przycisk, czy może alarm działa OK a rozleciała się syrena i nie ma to związku z moim wyciągnięcie baterii z pilota?

Napisano

a syrena ma swoja baterie?, zapewne ma bo jest kluczyk do jej wyłączania

Napisano
  • Autor

tak, syrenka z własnym zasilaniem... sądzę jednak, że padła syrena, ponieważ alarm zachowuje się normalnie tzn. idze załączyć panic, działają czujniki ruchu, sygnaizuje mrugnięciem niezamknięci drzwi bądź klapy, wymruguje diodą co było przyczyną uruchomienia alarmu...

Napisano

Patrząc w instrukcję Cobry 7777 (defacto 7777 to model pilota a sam alarm to pewnie 3100) procedura ponownego przyuczenia pilota wygląda inaczej, i mam wrażenie że problem może leżeć w przypadkowej zmianie konfiguracji syreny z analogowej na np. cyfrową. Znajdź instrukcję konfiguracji i sprawdź co masz wybrane.

Napisano
  • Autor

pilot zaprogramowałem wg instrukcji - działa jak powinien,

może też byc, że coś niechcący przeprogramowałem - sprawdziłem już pól internetu i nie mogę znaleźć procedury programowania alarmu, może ma ktoś?

Napisano
  • Autor

spoko, rosyjskie mam już się tłumaczy,

ale myślałem, że ktoś ma w bardziej chrześcijańskim języku...

Napisano
  • Autor

dobra już mam, dzięki za pomoc

Napisano
  • Autor

a i jeszcze:

syrena z linku powyżej jest analogowa czy cyfrowa?

Napisano
  • Autor

BS46 to analog.

:oki:

racja, już sprawdziłem,

może jutro będę miał chwilę to postaram się sprawdzić wszystkie funkcje alarmu i pogłośnić syrenę bo coś mam wrażenie, że nie padła tylko sam ją niechcący wyciszyłem...