Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawie kradzież?

Featured Replies

Napisano

Hej,
Dzisiaj rano jak zwykle poszedłem do samochodu. Ku mojemu zdziwieniu pod kołem (tym gdzie jest wlew paliwa) leżał korek wlewu paliwa.
Dzyndzel od centralnego pod klapką paliwa (plastikowy) ułamany w pół).
To nie musi być dziwne - chcieli spuścić paliwo.

Jednakże samochód był otwarty (a co za tym idzie klapka paliwa była zamknięta).

Z samochodu nic nie zginęło.

Po co więc siłowo otwierać klapkę paliwa jeżeli otworzyło się później cały samochód? Po co to robić by nic z niego nie zabierać?

Sprawdzałem siłownik - jak samochód zamknięty i wcisnę siłownik to samochód się nie otwiera.

Napisano

A paliwo pożyczyli czy nie? Może było mało i/albo nie dało rady wężykiem...

Może ktoś/coś ich spłoszył :hmm:

Napisano
  • Autor

Miałem. I mam pełny bak. Nic nie spuscili.

Napisano

albo zostali spłoszeni albo w Twym aucie jest pokrętne połaczenie z bakiem przez które nie chciał przejsc ich wężyk...

kiedyś była akcja przecinania w cc/sc plastikowego węża w nadkolu zeby dostac sie do baku. To było bardzo kłopotliwe do usuniecia i drogie  :no:

takie coś sobie załóż ;]

post-143336-0-64017000-1451380156_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

W takim razie dlaczego rygiel od klapki wlewu paliwa mam polamany, a zamki w drzwiach i bagażniku otwarte, a alarm wyłączony.

Napisano

albo zostali spłoszeni albo w Twym aucie jest pokrętne połaczenie z bakiem przez które nie chciał przejsc ich wężyk...

kiedyś była akcja przecinania w cc/sc plastikowego węża w nadkolu zeby dostac sie do baku. To było bardzo kłopotliwe do usuniecia i drogie  :no:

takie coś sobie załóż ;]

Akcja przecinania wlewu nadal jest aktualna. we wrześniu przecięli mi wlew w SC i ukradli mi pewnie ze 28 litrów. Dodam że prawie nigdy nie było paliwa więcej niż 5 - 7 litów. Ale dostałem jakieś talony na BP i zatankowałem............. Cieszyłem się paliwem chyba 5 dni. 

Napisano

To proste. Nie zamknales auta. Oni się nie skumali że jest otwarte.

Napisano

To proste. Nie zamknales auta. Oni się nie skumali że jest otwarte.

A schowany dyndzel od klapki po złości wyciągnęli i złamali.

Napisano
  • Autor

Tak jak rostex pisze, dzyndzel był ulamany, a samochód otwarty. Jakbym nie zamknął samochodu to dzyndzel byłby cały.

Dziwne, że jak już otworzyli to nic dalej nie zrobili.

Napisano

Tak jak rostex pisze, dzyndzel był ulamany, a samochód otwarty. Jakbym nie zamknął samochodu to dzyndzel byłby cały.

Dziwne, że jak już otworzyli to nic dalej nie zrobili.

Może się tylko uczyli jak otworzyć  :hmm:

Napisano

Akcja przecinania wlewu nadal jest aktualna. we wrześniu przecięli mi wlew w SC i ukradli mi pewnie ze 28 litrów. Dodam że prawie nigdy nie było paliwa więcej niż 5 - 7 litów. Ale dostałem jakieś talony na BP i zatankowałem............. Cieszyłem się paliwem chyba 5 dni. 

Trzeba było nie mieć zamykanego wlewu to by może spuścili normalnie :) Pamiętam że kiedyś SC standardowo nie miały wlewu na kluczyk i mi spuścili w SC bak z pełnego do samej rezerwy, no prawie cały bo przy okazji pod samochodem zrobili benzynową kałużę :)