Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś kojarzy co to za seria osrzętu elektrycznego?

Featured Replies

Napisano

Trzeba dokupić jeden włącznik. Byłem w markecie, nawet podobną Legranda widziałem ale to nie to.

03ee9d72dab1.jpg

2014c6a48f2e.jpg

d71d636791e9.jpg

Charakterystyczne rzeczy to: mechanizm w całości z tworzywa, bardzo głęboko osadzone śrubki do mocowania, trudno dojść wkrętakiem jeśli ma zbyt dużą średnicę końcówki, mocowania klawisza z bezbarwnego tworzywa.

Jakie hasło wpisać do Google żeby to namierzyć?

:hmm:

Napisano

Zdjąć ramkę i tam, od wewnątrz szukać czegoś co da punkt zahaczenia.

BTW. Na Legranda mi to nie wygląda, mimo, że dość podobne do serii Niloe. Nie jestem pewien, ale chyba z Ospela coś takiego widziałem.

Napisano

Z zewnątrz Schneider mi się kojarzy (ale oni raczej chwala się na wierchu nazwa) i jeszcze taka 2 tania firma, ale za diably se przypomnieć teraz nie mogę.

Napisano
  • Autor

Nigdzie nie ma żadnego logo ani nazwy. Niloe to właśnie to co widziałem w markecie ale to nie to.

Deweloper takie coś zastosował ale nie wiadomo co to i szkoda zmieniać w całym pomieszczeniu przez jeden dodatkowy włącznik.

Napisano
  • Autor

Próbowałem. Nie da się albo nie chce się ustalić.

Napisano

Deweloper takie coś zastosował ale nie wiadomo co to i szkoda zmieniać w całym pomieszczeniu przez jeden dodatkowy włącznik.

To poszukaj jeszcze wskazówek w gnieździe: może tam będzie coś więcej napisane... (chociaż w moim przypadku Berker oznacza i łączniki i gniazda).

Na oko podobne to jest do simon 54 premium, ale to chyba też nie ten model...

Napisano

Carla Electro-Plast? Gdzieś już takie bebechy widziałem :hmm:

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem na zdjęciach w sieci Hager, Berker, Carla... Wszystkie maja inny mechanizm.

Ten, tutaj jest zintegrowany z ramką. Tamte mają ramkę osobno.

:oslabiony:

Napisano

Ale teraz chyba wszystkie mają ramkę osobno. Czyli to jakiś antyk? Ile to może mieć lat?

Napisano
romano11, dnia 04 Sty 2016 - 10:34 AM, napisał:

To poszukaj jeszcze wskazówek w gnieździe: może tam będzie coś więcej napisane... (chociaż w moim przypadku Berker oznacza i łączniki i gniazda).

Na oko podobne to jest do simon 54 premium, ale to chyba też nie ten model...

O wlasnie, to co było na końcu jezyka, to Simon ;]

Napisano
  • Autor

Ale teraz chyba wszystkie mają ramkę osobno. Czyli to jakiś antyk? Ile to może mieć lat?

Nówka sztuka, nowe mieszkanie. Tą ramkę pewnie da się zdjąć jakoś? Niemniej jest zupełnie inaczej montowana niż w pozostałych. Jakby zatrzaśnięta od spodu a nie nakładana na mechanizm z wierzchu.

Napisano

Pewnie deweloper kupił coś po taniości. Może to jakaś marka własna jakiegoś dużego dystrybutora osprzętu..

Krawiec

Napisano
  • Autor

sonata ospel?

Też nie.

Pewnie deweloper kupił coś po taniości.

Chyba bezpośrednio u chińczyka zamówił? To jest inne niż wszystko, nie ma żadnych znaków marki i działa tak, że w niektórych włącznikach bez klawisza jest OK a po jego założeniu trzeba mocno i energicznie pstrykać żeby działało mimo, że nic nie opiera itp.

:facepalm:

Napisano

Chyba bezpośrednio u chińczyka zamówił? To jest inne niż wszystko, nie ma żadnych znaków marki i działa tak, że w niektórych włącznikach bez klawisza jest OK a po jego założeniu trzeba mocno i energicznie pstrykać żeby działało mimo, że nic nie opiera itp.

No to jedyne wyjście, to obrać sobie jakąś serię za cel i sukcesywnie wymieniać to co padło/wkurza.

Da się to ogarnąć dość tanio, o ile zakup nie będzie realizowany w budmarketach.