Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biała emalia Ceramics

Featured Replies

Napisano

http://championcolor.pl/ceramika/

Kupiłem do uzupełniania ubytków emalii w kuchni gazowej . Emalia jest super, jest trwała nawet w okolicach palników. przy okazji odnowiłem sobie spód wanny  - wygląda jak nowa :ok:  W sklepie  puszka emalii kosztuje ok. 15 zł, więc dośc tanio. Dwie wady: długi czas schnięcia (6 godzin wg producenta) i przy psikaniu na wanne w łazience unosi się i osadza sie biały osad, który szybko trzeba zmyć. no i zapach emalii jest wyczuwalny kilka dni

Napisano

Kupiłem do uzupełniania ubytków emalii w kuchni gazowej

Coś podobnego szukałem  :jem:  . Napisz czy natryskuje się od razu czy trzeba przygotować podłoże matując je. Bo odtłuścić to wiadomo że trzeba.

Napisano
  • Autor

Coś podobnego szukałem  :jem:  . Napisz czy natryskuje się od razu czy trzeba przygotować podłoże matując je. Bo odtłuścić to wiadomo że trzeba.

Tylko dokładnie umyłem wannę żelem do mycia łazienek (rozpuszczającym kamień), spłukałem i wytarłem szmata do sucha. Natomiast powierzchnię kuchenki przetarłem denaturatem

Napisano

Dzięki.

Napisano

Tez tak kiedys odnowilem wanne. Przypuszczam, ze niedlugo ta emalia u Ciebie zejdzie tak jak zeszla u mnie :(

Napisano
  • Autor

Tez tak kiedys odnowilem wanne. Przypuszczam, ze niedlugo ta emalia u Ciebie zejdzie tak jak zeszla u mnie :(

Tę samą? Pozyjemy zobaczymy. Droga nie jest, co najwyzej powtórzy sie operację :)

Napisano

Tę samą? Pozyjemy zobaczymy. Droga nie jest, co najwyzej powtórzy sie operację :)

Nie pamiętam jaką, ale pewnie wszystkie są podobne. Czas schnięcia i zapach były identyczne jak opisałeś. 

Napisano
  • Autor

Nie pamiętam jaką, ale pewnie wszystkie są podobne. Czas schnięcia i zapach były identyczne jak opisałeś. 

Może ta? http://www.sniezka.pl/produkty/multispray/opis/emalia-ceramiczna

Co do mojej

http://www.motochemia.pl/champion-lakier-farba-do-wanny-umywalki-biala-ceramics-400ml-p-1066.html

Mam takie same wrażenia, jak internauta o nicku Stanisław

Długo nie miałem świadomości, że taki spray istnieje. Miałem poobijany brodzik (przez spadającą słuchawkę prysznicową). Zaczyściłem papierem ściernym obicia, przetarłem benzyną ekstrakcyjną. Malowałem 3 razy w godzinnych odstępach. Efekt zadziwiająco dobry, biały kolor spraya nie kontrastuje z kolorem brodzika, jest ładny połysk. Uwaga: przez prawie tydzień było czuć zapach (smród) farby, a w czasie malowania unosi się niewidzialny pył, który osiada w całej łazience i staje się widoczny jako biały odcień na przedmiotach,na których osiądzie (trzeba dobrze zabezpieczyć pomieszczenie). Powodzenia !

• 9 miesięcy później...
Napisano

Mantoon, co u Ciebie? Ciekawy jestem, jak się trzyma emalia po tylu miesiącach.

Napisano
  • Autor

Mantoon, co u Ciebie? Ciekawy jestem, jak się trzyma emalia po tylu miesiącach.

żółknie i zaczyna się łuszczyć, niestety...

Napisano

Czyli syf, a już myślałem. Jak to możliwe, że nikt nie wymyśli siuwaksu, który nie zejdzie w praniu. Farba okrętowa, farby do asfaltu trzymają się jak dzikie, a z wanny wszystko złazi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.