Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupić zamiast VW T4

Featured Replies

Napisano

Coś podobnego jeśli chodzi o wielkość i ilość miejsca w środku

Koniecznie z dieslem i chętnie z ASB

I w miarę nierdzewne

Dla 4 osób

Kolejny VW raczej nie wchodzi w grę

Budżet w okolicach 20kpln

Napisano

do wożenia ludzi czy towarów?

ASB to na trasy czy w koło komina?

Napisano

I w miarę nierdzewne

Dla 4 osób

espace albo eurobus ? 

Napisano

Chrysler Voyager :hmm:

Napisano

I w miarę nierdzewne

Dla 4 osób

kolejny, młodszy T4 :phi:

Tak na szybko to nie znalazłem alternatywy. Jest jeszcze Vito Marco Polo(zakładam że ma być coś w rodzaju Multivana) ale T4 osobiście bardziej mi podchodzi.

Napisano
  • Autor

kolejny, młodszy T4 :phi:

Tak na szybko to nie znalazłem alternatywy. Jest jeszcze Vito Marco Polo(zakładam że ma być coś w rodzaju Multivana) ale T4 osobiście bardziej mi podchodzi.

VW za bardzo nie chcę - ciężko znaleźć bez rudej i w nie agonalnym stanie + ceny 

Napisano
  • Autor

Chrysler Voyager :hmm:

crd ??? co to za wynalazek i jak to działa   :hmm:

Napisano

VW za bardzo nie chcę - ciężko znaleźć bez rudej i w nie agonalnym stanie + ceny 

2-3 lata młodsza konkurencja(o ile w ogóle istnieje) też może być zgnita.

Przeprosisz tak czy siak T4 :ok:

Napisano

crd ??? co to za wynalazek i jak to działa   :hmm:

VM ale ten już ponoć działa... Nigdy nie badałem tematu dokładnie.

Napisano

U nas w firmie mieli Hyundaia H1. W 3 lata 400 tysięcy zrobił i nic się niedziało większego.

Napisano
  • Autor

Przeprosisz tak czy siak T4

na to jestem przygotowany  :hehe: ale muszę poszukać żeby mieć czyste sumienie  ;l

a na serio to czegoś znajomy szuka i poza T4 nic innego nie przychodzi mi do głowy  :facepalm:

Napisano
  • Autor

A Trafic?

też brany pod uwagą - jeździłem blaszakiem 

ale 2,5 z automatem praktycznie nie do zdobycia i minusem jest typ skrzyni - manualna ze sterowaniem (jak dsg :facepalm: )

1,9 i 2,0 awaryjne i słabe 

Napisano

2.0dci na prawdę nie jest zły.

Napisano
  • Autor

2.0dci na prawdę nie jest zły.

żaden z DCI nie jest zły , ale lokalizacja w trafiku jest na tyle niefajna że problemy są z np wtryskami - zapiekają się i gniją i zamiast wymiany wtrysków co 200-250 kkm masz remont głowicy 

nie patrzyłem jak w oplu jest i jaką tam ASB wkładają 

Napisano

Ludzie wygodnie i ASB na trasy plus kemping dosyć często

Jak byś zrezygnował z ASB to można coś znaleźć nie gnijącego.

Osobiście osobówką z ASB na trasach średnio mi się jeździ, a w busie większa masa i opór powietrza będzie powodowała słabsze przyspieszenie i ciut podwyższone spalanie.

Z jakich roczników ma być ten bus?

Znam 3 userów Hyundaia H1 z lat 2000- 2008 i są bardzo zadowoleni z tych aut, ale wiadomo każdy swoje chwali. Nie jeździłem tym modelem, ale z tego co mówili to wygodnie się to auto prowadzi (jeździ się jak osobówką i wyżej siedzi). A można to auto tanio kupić z ostatnich lat produkcji 2007-2008 i doinwestować do twego budżetu.

Napisano
  • Autor

ASB z tempomatem to podstawa wygody, H1 zobaczę co to jest

W ogóle to myślenie nie jest dobre bo sam zacząłem myśleć nad sprzedażą Vectry i kupnem busowatego czegoś, w sumie przy ostatnim poszukiwaniu kempingu dla koleżanki sam zmieniłem przyczepę

Napisano

doblo maxi ?

trudno mi sie wypowiedziec co do starej wersji ale nowe doblo/combo maxi jest naprawde duze

ewentualnie scudo

Napisano
  • Autor

doblo maxi ?

trudno mi sie wypowiedziec co do starej wersji ale nowe doblo/combo maxi jest naprawde duze

ewentualnie scudo

doblo nawet by w miare pasowało , ale nie wiem co za 20kpln mozna wyrwać z nowej serii 

scudo i reszta trojaczków odpada - masakra jeśli chodzi o ergonomię, komfort, wyciszenie i w zasadzie całość 

Napisano

Sorry ze tak spytam, co jest nie tak z wygoda ergonomia eurovanow w stosunku do t4? Ja co prawda szukalem benzyny do 6-7k pln, czyli pelnoletnie, i trojaczki sa idealne. Komfortowe wygodne i w miare wyciszone. Wiadomo ze to mniejsze niz T4 ale tez pozbawione wady takiego dostawczaka.

Pytam tak naprawde z ciekawosci niz zeby tu trolowac,ze trojaczki sa najlepsze ....

Napisano
  • Autor

Sorry ze tak spytam, co jest nie tak z wygoda ergonomia eurovanow w stosunku do t4?

Pytam tak naprawde z ciekawosci niz zeby tu trolowac,ze trojaczki sa najlepsze ....

Mam scudo w pracy, nie jestem w stanie przejechać tym 300km bez przynajmniej jednej przerwy, najchętniej dwóch i po pierwszej przerwie nie chcę dalej jechać

T4 bez zmęczenia mogę przejechać 2000km, z przerwami oczywiście i nie czuję każdego kręgu w kręgosłupie

Taka jest różnica jak dla mnie