Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klej do folii

Featured Replies

Napisano

Rok temu nakleiłem na busa pewną grafikę wyciętą z folii ( ręcznie ). I teraz na koniec zimy zauważyłem, że folia w wielu miejscach się odkleja. Nie wiem czy folia nieodpowiednia czy źle oczyściłem powierzchnie ( w co watpie ) ale nie uśmiecha mi się zrywanie, ponowne wycinanie i naklejanie. Spróbowałbym podoklejac te miejsca ale nie wiem jakim klejem. Nie chce tego robić jakimś klejem "dożywotnim" bo pewnie kiedyś jednak te naklejke będę musiał usunąć, a że naklejona jest na laminatowym dachu to łatwo go zbyt mocnym klejem uszkodzić. No więc pytanie brzmi - jakim klejem, żeby było trwałe ale usuwalne ?

Napisano

Rok temu nakleiłem na busa pewną grafikę wyciętą z folii ( ręcznie ). I teraz na koniec zimy zauważyłem, że folia w wielu miejscach się odkleja. Nie wiem czy folia nieodpowiednia czy źle oczyściłem powierzchnie ( w co watpie ) ale nie uśmiecha mi się zrywanie, ponowne wycinanie i naklejanie. Spróbowałbym podoklejac te miejsca ale nie wiem jakim klejem. Nie chce tego robić jakimś klejem "dożywotnim" bo pewnie kiedyś jednak te naklejke będę musiał usunąć, a że naklejona jest na laminatowym dachu to łatwo go zbyt mocnym klejem uszkodzić. No więc pytanie brzmi - jakim klejem, żeby było trwałe ale usuwalne ?

Może spytaj tu? http://ppuhbart.pl/kontakt

Jak by klej był bardzo drogi to ew. spróbuj silikonem

Napisano

Kleje do folii samoprzylepnych oparte są na kauczuku. Takiego kleju należałoby szukać.

Tylko wątpię aby się udało. Może istnieje coś w spray-u?

Kiedyś słabo szukałem i nie znalazłem.

Napisano

a może cienka taśma dwustronna?

Napisano

Może spróbuj na całość nakleic folie przezroczystą, pamietajac o odpowiednio wiekszej folii.

Napisano

Kleje do folii samoprzylepnych oparte są na kauczuku. Takiego kleju należałoby szukać.

Tylko wątpię aby się udało. Może istnieje coś w spray-u?

Kiedyś słabo szukałem i nie znalazłem.

albo wziąc podobna folie, wsadzic kawałek do rozpuszczalnika i powstanie wtedy roztwór tego kleju :hmm:

Napisano

Trzeba by kupić toluen w chemicznym i popróbować.