Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy skarbówka powiadamia o zajęciu zwrotu podatku na mandat?

Featured Replies

Napisano

Widziałem że w tym roku weszły zmiany ale nie widzę informacji czy powiadamiają.

W 02.2015 roku otrzymałem mandat od SM (wykroczenie w 2014) którego nie przyjąłem - wysłałem do nich odmowę przyjęcia poleconym z potwierdzeniem odbioru - ok. 15.02.2015. Od tego czasu spokój.

Dziś popołudniu dostałem zwrot podatku z PIT ,ale dużo mniejszy niż wyliczony. Nie mam jak zadzwonić do urzędu a do rozliczenia PIT też mam daleko (dokładnie nie kojarzę różnicy ). Obawiam się czy SM mogła przygrać w pręta i olała moją odmowę? Czy jeśli US zajmuje zwrot z PIT na poczet mandatu to informuje mnie o tym czy też mają to gdzieś?

Będę zobowiązany za odpowiedź, bo przed świętami lekko zburzyli mój spokój.

Napisano
  • Autor

Mają gdzieś

Jeśli tak to zajefajnie :-(.

Napisano

Mają gdzieś

Jesteś w błędzie kolego. Skarbówka musi poinformować delikwenta o wpłynięcia zajęcia z SM.Pozdro

Napisano

Ja dostałem pismo z US o zajęciu podatku za niezapłacony mandat za każdym razem.

Napisano

ja też dostałem zwrot podatku mniejszy o 27 zł, nie mam żadnych mandatów do zapłacenia .... i wcham się czy pytać dlaczego czy nie :D

Napisano

Pisma to wysyła w ciągu roku, teraz jak wypłacają zwrot a ktoś zalega to odrazu odliczają póki jest z czego

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, wynika z tego że muszę poczekać do wtorku. Byłbym niemiło zaskoczony gdyby okazało się że mandat którego nie przyjąłem został jakimś cudem uznany za niezapłacony