Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamerkowicze.....

Featured Replies

Napisano

...jak zamontować kamerkę na szczęce kasku?

Standardowe przylepce rzecz jasna nie przylegają całkowicie do powierzchni kasku.

Ten wykrzywiony styka się mniej więcej coś w okolicy 60% może 70% z powierzchnią - może być trochę mało  :(

Macie jakiś patent sprawdzony? Gdzieś widziałem jakieś plastyczne materiały do wykorzystania, ale potrzebowałbym konkretnie wiedzieć co to i gdzie można dostać.

Antentki nie chce za specjalnie stawiać  :(

Napisano

W Dainese zakrzywiony przylepiec przylegał idealnie, w Schubercie nie ma szans. W związku z tym poważnie myślę nad użyciem płaskiego i montażem z boku...

Napisano

Ponoć nie należy mocować kamery do kasku, bo w razie "WU" może być kuku.

Napisano

...jak zamontować kamerkę na szczęce kasku?

Standardowe przylepce rzecz jasna nie przylegają całkowicie do powierzchni kasku.

Ten wykrzywiony styka się mniej więcej coś w okolicy 60% może 70% z powierzchnią - może być trochę mało  :(

Macie jakiś patent sprawdzony? Gdzieś widziałem jakieś plastyczne materiały do wykorzystania, ale potrzebowałbym konkretnie wiedzieć co to i gdzie można dostać.

Antentki nie chce za specjalnie stawiać  :(

Kup sobie SUGRU. Trzyma jak "diabeł sołtysa"...

Napisano
  • Autor

W Dainese zakrzywiony przylepiec przylegał idealnie, w Schubercie nie ma szans. W związku z tym poważnie myślę nad użyciem płaskiego i montażem z boku...

Mam z boku w szubim - potrafi pociągnąc przy większej prędkości lub jak zawieje  :(

Z plusów to kamerkę można dodatkowo sznurkiem zabezpieczyć do zapięcia kasku - u mnie DD, więc przewlekam przez te sprzączki i po sprawie.

Do Shoei chcialem na szczęce centralnie, ale też krzywizna powierzchni nie pozwala być pewnym, że to będzie się trzymało  :(

Napisano
  • Autor

Ponoć nie należy mocować kamery do kasku, bo w razie "WU" może być kuku.

Samo wsiadanie na moto to proszenie się o kuku  :phi:

Napisano

Ja miałem orginalne SUGRU. 

To co podesłałeś to jakiś substytut - nie wiem czy sie sprawdzi ale widzę, że zasada działania taka sama.
Napisano

wygląda obiecująco, to jest na amen czy da się w razie potrzeby usunąć? już sobie oglądam i czytam ;]

Edytowane przez misiekwaw

Napisano

wygląda obiecująco, to jest na amen czy da się w razie potrzeby usunąć? już sobie oglądam i czytam ;]

da sie usunac

Napisano

nie czytasz fejsa, a tu siedzisz :kara:  ale w sumie masz rację, z allegro będzie szybciej :)

Napisano
  • Autor

nie czytasz fejsa, a tu siedzisz :kara: ale w sumie masz rację, z allegro będzie szybciej :)

Misiek, ja już. A Ty?

Przetestowalem wczoraj na locie do Serocka - 2zl i nie odpadło

Kamerka dodatkowo przymocowana sznurkiem do zaczepu DD - w razie "W"

Estetyka wykonania taka sobie - robione na kolanie. Zmysłu artystycznego brak  :phi:

Poza tym ta modelina w kolorze czarnym w moim przypadku wyglądała by znacznie lepiej

59943ab809e467246d93d19b732271c9.jpg

f5d27db2ce32aeb2ad2aa490b5d0feff.jpg

cbd5c7e5457f1d856b483cb86cb0048f.jpg

3a95761702d3f4d969fac44419684035.jpg

Edytowane przez elCiapek

Napisano

telepatia jakaś :hehe:;]  zdejmując w biurze kask myślałem o tym, żeby napisać i zapytać czy Ty już ;l

ja też już, estetyka niestety leży :( u mnie też o niebo lepiej wyglądałby czarny, przetestowane do 2,4 na niemieckiej autostradzie,

choć nie wiem czy się liczy bo schowałem się za "szybą"

post-129538-0-81172000-1466664606_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

telepatia jakaś :hehe:;]  zdejmując w biurze kask myślałem o tym, żeby napisać i zapytać czy Ty już ;l

ja też już, estetyka niestety leży :( u mnie też o niebo lepiej wyglądałby czarny, przetestowane do 2,4 na niemieckiej autostradzie,

choć nie wiem czy się liczy bo schowałem się za "szybą"

Ty kłamczuchu  :hehe:

Gdzieś Ty niemiecką autostradę wynalazł w okolicy  ;l  :hehe:

No pacz jak się synchornizujemy telepatycznie.

Ale widze u Ciebie w Szubim zdecydowanie lepsza powierzchnia na szczęce - bez żadnych zafalowań. Nie to co u mnie. Aż dziw bierze, że zwykły przylepiec zakrzywiony nie dawałby rady.

Poza tym malutko tego żeś nałożył co jest akurat na plus - nie rzuca się tak w oczy

Ja nawaliłem 2 paczki, bo miałem wrażenie, że z jedną to nic nie wskóram, ale potem i tak połowa wyszła bokiem jak zaczłąem dociskać. Teraz widzę, ze mógłbym bardziej docisnąć, ale jak to mówia juz keczup po frytkach.

Przy okazji porysowałem sobie tochę nocnik jak ścierałem resztki z kasku - dobrze, że tylko przy tym mocowaniu  ;l

Napisano

Zwykły zakrzywiony (który teraz jest przyklejony tym czymś) kompletnie nie dawał rady, przylegał samiuteńkim środeczkiem i się kiwał, nie trzymał się kompletnie.

Ja po rozrobieniu jednej paczki stwierdziłem, że świat i ludzie, docisnąłem dokładnie a to co wyszło bokiem zgarnąłem i wywaliłem :-)

Napisano
  • Autor

Zwykły zakrzywiony (który teraz jest przyklejony tym czymś) kompletnie nie dawał rady, przylegał samiuteńkim środeczkiem i się kiwał, nie trzymał się kompletnie.

Ja po rozrobieniu jednej paczki stwierdziłem, że świat i ludzie, docisnąłem dokładnie a to co wyszło bokiem zgarnąłem i wywaliłem :-)

Bravo Ty

Ale tak patrzę to ten Twój kolor tej plasteliny to tak trochę słaby jest

Nawet moj biały byłby chyba lepszy [emoji12]

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

biały może nie, ale czarny napewno... no nic, czarnego nie było :(