Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsze liczn8mi

Featured Replies

Napisano

Takie tam przebiegipost-129862-1467748201,2231.jpgpost-129862-1467748225,854.jpg

C4 masuje nery

Napisano

No i duzo pali

2.0 BlueHDi 150KM BVA6 o masie ~1,5 tony .... to ile ma niby palić ? ... tak ja wiem że są tacy którym ciągnąc 1.5 tonową przyczepę spalają 4 :)

Edytowane przez jedrocha

Napisano

Ja jestem zadowolony. Fluence 1.6 palił 11 przy takiej jeździe. Czy 7.2 przy 144 km po mieście to dużo? Moim zdaniem nie. Tym bardziej ze nie jadę jakoś specjalnie delikatnie. W trasie w 4 osoby ok. 5.2 przy bardzo stabilnej jeździe bez wyprzedzania. A na luzie? Ok 6-6.5. Jak dla mnie to bardzo przyzwoite osiągi :) jakbym chciał żeby auto paliło 3-4 to brał bym Yaris golasa w dieslu. Albo jeździł rowerem.

C4 masuje nery

Napisano

Ja jestem zadowolony. Fluence 1.6 palił 11 przy takiej jeździe. Czy 7.2 przy 144 km po mieście to dużo? Moim zdaniem nie. Tym bardziej ze nie jadę jakoś specjalnie delikatnie. W trasie w 4 osoby ok. 5.2 przy bardzo stabilnej jeździe bez wyprzedzania. A na luzie? Ok 6-6.5. Jak dla mnie to bardzo przyzwoite osiągi  :) jakbym chciał żeby auto paliło 3-4 to brał bym Yaris golasa w dieslu. Albo jeździł rowerem.

C4 masuje nery

wg mnie to bardzo dobre wyniki w "nieułożonym" jeszcze aucie....

PS.

"Samochód:" byś uaktualnił....

Edytowane przez jedrocha

Napisano

2.0 BlueHDi 150KM BVA6 o masie ~1,5 tony .... to ile ma niby palić ? ... tak ja wiem że są tacy którym ciągnąc 1.5 tonową przyczepę spalają 4 

ma palic jak dizel czyli 5. bo po co dizel?

Napisano

wg mnie to bardzo dobre wyniki w "nieułożonym" jeszcze aucie....

PS.

"Samochód:" byś uaktualnił....

o co chodzi z tym ukladaniem auta?

Napisano

ma palic jak dizel czyli 5. bo po co dizel?

5 to pali 90kmh na autostradzie :)

Napisano

az tyle?

w porownaniu do mojego poprzedniego rodzinnego auta to nic nie pali...

Napisano

4,5

moze jak bede jechal w nastepna trase to przemecze sie z 50 km zeby zobaczyc ile faktycznie wyjdzie :)

Napisano

o co chodzi z tym ukladaniem auta?

przez pierwsze kilka tyś. km silnik ma zadane inne parametry, na tzw. dotarcie, później spalanie znacznie spada

Napisano

przez pierwsze kilka tyś. km silnik ma zadane inne parametry, na tzw. dotarcie, później spalanie znacznie spada

w sofcie jest to zszyte? W żadnym aucie nie zauważyłem, aby spalanie znacznie spadło po tych pierwszych kilku tys km 8]

Napisano

Ile tysięcy ?

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Kilkaset kilometrów to może i trwa adaptacja ale, żeby kilka tysięcy? Pierwsze słyszę.

Mogą się parametry spalania nieznacznie zmienić, jeśli ktoś jakiś czas jeździ tylko "po mieście" a potem pojedzie w trasę ale tej zmiany nawet nie będzie jak "zobaczyć" bo niby jak i do czego porównywać skoro to pierwsza "trasa".

Napisano

Kilkaset kilometrów to może i trwa adaptacja ale, żeby kilka tysięcy? Pierwsze słyszę.

Mogą się parametry spalania nieznacznie zmienić, jeśli ktoś jakiś czas jeździ tylko "po mieście" a potem pojedzie w trasę ale tej zmiany nawet nie będzie jak "zobaczyć" bo niby jak i do czego porównywać skoro to pierwsza "trasa".

kilka tysięcy, nawet 3000

Napisano

kilka tysięcy, nawet 3000

juz mam 2,5 :)

Napisano

ale jest to też uzależnione od stylu jazdy :) i może być więcej :)

Napisano

ale jest to też uzależnione od stylu jazdy :) i może być więcej :)

cytuj bo nie wiadomo komu odpisujesz :)

co mozna powiedziec o moim stylu jazdy ???? 

0f72aea8a4a742d997fabf08df7bb83a.png

Napisano

cytuj bo nie wiadomo komu odpisujesz :)

co mozna powiedziec o moim stylu jazdy ???? 

ze jezdzisz w korkach :phi:

Napisano

No i moje liczniki z trasy :)

Trochę to męczące :)

12991fd26e8ac36d0843f76a354ea0cc.jpg

Napisano

U mnie pękło juz 3000 ;) w zasadzie ciut spadło zużycie, ale niewiele. Mam natomiast inne pytanie. W prawym patyku (tym od wycieraczek) jest guzik na czubku do zmiany wyświetlania aktualne zuzycie>trasa1>trasa i zerowanie. A do czego służy taki sam guzik na lewym patyku, tym do kierunkowskazów?

C4 masuje nery

Napisano

Naciśnij może?

dzisiaj tez testowalem :)

nie dziala :)

Napisano

No naciskam ale nic się nie dzieje

C4 masuje nery

Napisano

No naciskam ale nic się nie dzieje

C4 masuje nery

Na gdybanie najlepsza jest instrukcja obsługi :)

Myślę że za parę dni odpowiem Wam na to pytanie z własnego doświadczenia :)

a tak na szybko to w innych/poprzednich modelach mogło tam być np. wybieranie głosowe telefonu/nawigacji lub powtarzanie ostatniego komunikatu nawigacji

Napisano

Ja - onegdaj po naciśnięciu - usłyszałem, że "nawigowanie do celu nie zostało uaktywnione".

Napisano

a tak na szybko to w innych/poprzednich modelach mogło tam być np. wybieranie głosowe telefonu/nawigacji lub powtarzanie ostatniego komunikatu nawigacji

kup w koncu jakis porzadny samochod a nie citroen :)

Napisano

kup w koncu jakis porzadny samochod a nie citroen :)

Nie bredź :) to najporządniejsza marka pod słońcem, czego jestem najlepszy przykładem :)

nigdy nic się nie zepsuło pomiędzy kupnem a sprzedażą żeby mnie do niej zniechęciło :)

Napisano

w 807 mam polecenia głosowe

Napisano

w 807 mam polecenia głosowe

i powtórkę ostatniego komunikatu :)