Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[opinia] citroen evasion i silnik HDI

Featured Replies

Napisano

co szanowne koleżeństwo sądzi o tych wynalazkach 

rocznik w okolicach 2000 roku , silnik 2,0 HDI 

będzie to wygodnie się sprawowało i nie psuło ??

wyłącznie jako samochód na wakacje dla 4 osób i przyczepy kempingowej 

Edytowane przez chris_666

Napisano

motor nie do zabicia

Słupek to może i nie, osprzęt już niekoniecznie jak to w każdym klekocie. Można śmiało kupować ze świadomością że trzeba na start wrzucić i potem eksploatować. Ja tam zrobiłem i jestem bardzo zadowolony z tego auta. Tyle że ja świadomie wybrałem turbo benzynę bo klekotów nie znoszę.

Napisano

na osprzęcie Boscha spokojnie powinien zrobić przebieg rzędu 300000km i więcej, mam kilku klientów z takim motorem tyle że winnych modelach i przebiegi mają :bzik: jest to jeszcze stara poczciwa mechanika którą konstruował inżynier a nie księgowy 

Napisano
  • Autor

na osprzęcie Boscha spokojnie powinien zrobić przebieg rzędu 300000km i więcej, mam kilku klientów z takim motorem tyle że winnych modelach i przebiegi mają :bzik: jest to jeszcze stara poczciwa mechanika którą konstruował inżynier a nie księgowy 

silnik Ok - po pakiecie startowym powinien dać radę 

a komfort samego samochodu , ewentualnie coś podobnego wartego uwagi (mało awaryjne, duże, małordzewne)

Napisano

w tej klasie cenowej raczej ciężko będzie wybrać coś bardziej sensownego. Mam następcę 807 i nie zamierzam zmieniać dopóki nie rozpadnie się sam ewentualnie inne zdarzenie losowe no chyba że zmiana na młodszego. Komfort, wygoda, przestronność , odsuwane drzwi :cool: . jedyny minus to mała ilość schowków

Napisano

Mam ponad 400 kkm nakręcone na tym silniku z osprzętem Boscha. Wcześniej miałem z Siemensem i tam tak kolorowo nie było aczkolwiek auto skończyło swą eksploatację w moich rękach po dzwonie. 2000 rok o ile się nie mylę to może trafić się jeszcze silnik z osprzętem Siemensa.

Jedyne co może Cię spotkać to konieczność regeneracji uszczelnienia pompy CR o ile samochód nie jeździł na jakimś gównianym paliwie.

M.