Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna II ph2 benzyna do gazu

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem, że dzięki złej sławie są bardzo przystępne ceny na lagunę. Interesują mnie roczniki 2006, 2007 w benzynie bez turbo. Z tego co patrzyłem można trafić na 1.6, 1.8, 2.0. Który z nich najlepiej nadaje się do gazu? Czyli hydrauliczna regulacja luzów, trwałość samych silników (gniazd zaworowych) itp itd? Ważne dla mnie jest prostota i trwałość oraz bezawaryjność, niż lepsze osiągi. Na który motor zwrócić uwagę?

Napisano

Wszystkie trzy silniki lubią gaz, choć nie wiem jak ten 2.0 Turbo. Co do wyboru to idź w 2.0. Ja mam 1.8 i mogłoby być więcej mocy pod maską. Na spalanie nie patrz, szczególnie gazu, będzie podobne w każdym silniku. 

Napisano

Bierz tylko i wyłącznie 2.0 lub 2.0T oba silniki mają przystosowanie przez producenta do instalacji LPG.

Co do złej sławy to tylko model przed FL miał złą sławę, po poprawili ją i ceny nieco wyższe a jak już będziesz chciał zadbaną to cena będzie tylko 2-3kzł niższa niż VW/Opla itd...

Ja na początku tego roku na swoją miałem kupca za 18kzł a mam model z 2006r ale 2kpl nowych opon, nowe LPG, i jedynie tylny zderzak przerysowany był, przebieg realny 110kkm :)

Napisano

Brać 2,0 134KM, nie 2,0 IDE 140KM  :)

2,0T jak znajdziesz zdrową to jeszcze lepiej  :jem:

W swojej Megane 2ph1 mam 2.0 z lpg właśnie i świetnie się sprawdza, obecnie ma 120kkm zrobione, a pojazd z 2003r. salon PL.

Zmiana dopiero zaraz po nowym roku, ale nowy właściciel już zaklepał sobie moją Megankę - z półrocznym wyprzedzeniem  :oki:

Napisano

Brać 2,0 134KM, nie 2,0 IDE 140KM  :)

2,0T jak znajdziesz zdrową to jeszcze lepiej  :jem:

Dokładnie u mnie po mieście jeździ czarna w kombiaku z 2.0T kolo musiał jej robić jakiś remap bo pogania zacnie :)

Napisano

Zauważyłem, że dzięki złej sławie są bardzo przystępne ceny na lagunę. Interesują mnie roczniki 2006, 2007 w benzynie bez turbo. Z tego co patrzyłem można trafić na 1.6, 1.8, 2.0. Który z nich najlepiej nadaje się do gazu? Czyli hydrauliczna regulacja luzów, trwałość samych silników (gniazd zaworowych) itp itd? Ważne dla mnie jest prostota i trwałość oraz bezawaryjność, niż lepsze osiągi. Na który motor zwrócić uwagę?

Podpinam sie pod temat, mam do kupienia z pewnej ręki na juz Laguna 2009 rok produkcji 2010 rejestracji. Cena 24 tyś. Silnik 1.6 i chyba wersja wyposażenia podstawowa. Wiem ze silnik idealnie nadaje się do gazowania. Przebieg 60 tyś bez kręcenia. Auto sto procent pewne. Tylko przeraża mnie trochę wyposażenie podstawowe bo ogólnie chyba bieda tam jest? Ile było poduszek, jakaś elektryka jest? Klima manualna? Czego mogę się spodziewać po wersji podstawowej? Podobno lusterka są regulowane od wewnątrz ręcznie :/ Proszę o jak najszybsze odpowiedzi bo do jutra mam rezerwację

post-184897-0-97456100-1469538407_thumb.jpg

post-184897-0-64106300-1469538426_thumb.jpg

post-184897-0-39936900-1469538449_thumb.jpg

post-184897-0-74647400-1469538472_thumb.jpg

post-184897-0-31613000-1469538493_thumb.jpg

Edytowane przez dioda144

Napisano
  • Autor

To nie widziałeś auta i zrezerwowales? Nie znając nawet wyposażenia?

Napisano

To nie widziałeś auta i zrezerwowales? Nie znając nawet wyposażenia?

Samochód jest z pewnej ręki natomiast mam do niego ponad 200km, a wlasciel to człowiek starszej daty z którym ciężko się rozmawia.

Napisano

To niech przesle VIN

Napisano

To niech przesle VIN

Skoro nawet nie wie jakie jest wyposazenie, to pewnie VIN poda od reki ;]

Napisano

Bida wersja jak sie patrzy nawet automatycznego recznego nie ma. Jak pewne dac 22 i brac w ciemno.

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano

Skoro nawet nie wie jakie jest wyposazenie, to pewnie VIN poda od reki ;]

To ma napisane w dowodzie. A mimo wieku czytac pewnie umie.

Edytowane przez WaWeR