Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inteligentny dom, coś taniego do sterowania oświetleniem

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiegoś taniego i sensownego sterowania oświetleniem za pomocą wifi/internetu/z telefonu etc.

Jest sporo rozwiązań które bazują na "chińskiej chmurze" producenta, ale tego chciałbym uniknąć.

Mam już sterowanie bramą gsm, steruję oświetlenie za pomocą urządzeń bezprzewodowych na 433 Mhz (chciałbym nadal z tego korzystać)

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie. Oczywiście super profi rozwiązania mnie nie interesują z racji ceny.

EDIT: Broadlink Rm-2 Pro miał ktoś styczność z tym wynalazkiem ?

Edytowane przez rg15

Napisano

Szukam jakiegoś taniego i sensownego sterowania oświetleniem za pomocą wifi/internetu/z telefonu etc.

Jest sporo rozwiązań które bazują na "chińskiej chmurze" producenta, ale tego chciałbym uniknąć.

Mam już sterowanie bramą gsm, steruję oświetlenie za pomocą urządzeń bezprzewodowych na 433 Mhz (chciałbym nadal z tego korzystać)

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie. Oczywiście super profi rozwiązania mnie nie interesują z racji ceny.

Raspberry :oki:

Napisano
  • Autor

Raspberry :oki:

Jeszcze nie dorosłem  ;)  Szukam czegoś prostszego.

Mam sterowniki 433mhz do oświetlenia, bramy, domofonu i chciałbym to podłączyć w jakiś sposób do sieci i sterować np telefonem.

Napisano

Ja mam broadlinka. Steruje oświetleniem i roletami.

Napisano

Jeszcze nie dorosłem  ;)  Szukam czegoś prostszego.

Mam sterowniki 433mhz do oświetlenia, bramy, domofonu i chciałbym to podłączyć w jakiś sposób do sieci i sterować np telefonem.

Jak uważasz, ale jak Ci się spodoba to i tak skończysz na tym, jak będziesz coś chciał więcej to też skończysz na tym, itd.

Softu gotowego w sieci mnóstwo, moduły niczym klocki za grosze, tylko trzeba trochę poczytać i złożyć w całość to co jest potrzebne.

Napisano
  • Autor

Na 433 ?

Zadowolony jestes ?

Napisano

Na 433 ?

Zadowolony jestes ?

tak, jest OK. Nic wielkiego nie potrzebuję, tylko sterowania przez iphone oraz programowania zdarzeń. 

Napisano

Zobacz Zamel, mają sporo bezprzewodówki na 433 MHz

Napisano
  • Autor

tak, jest OK. Nic wielkiego nie potrzebuję, tylko sterowania przez iphone oraz programowania zdarzeń.

Moge np zaprogramowac, ze puszcza sygnal z pilota i za 5 minut puszcza drugi raz i swiatlo gasnie ?

Napisano

Tego nie wiem, nie probowalem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

Tego nie wiem, nie probowalem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kurcze, bo na tym by mi zależało.

Napisano

Jak tym sterujesz roletami?

Krawiec

Napisano

Moge np zaprogramowac, ze puszcza sygnal z pilota i za 5 minut puszcza drugi raz i swiatlo gasnie ?

Jesli nie potrzebujesz niczego skomplikowanego i chcesz żeby to było sprzegniete np. z brama to moze wystarcza przekazniki w rozdzielni?

Tapatalked

Napisano
  • Autor

Zamówiłem, przetestuję i opiszę wady/zalety urządzenia.

Na dzień dzisiejszy chciałbym sterować, bramą, elektro-zaczepem furtki, oświetleniem domu. Jeśli się sprawdzi, zobaczymy, co dalej  ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy na chińskim aliex znajdę coś odpowiadającego temu: http://www.zamel.pl/pl,223,3717,sterownik_rolet_dopuszkowy_srp02.html

Chodzi mi że to zamontuję w puszce i będę sterował broadlinkiem, lub w nawet mniejszym wypadku pilotem 4 kanałowym, a później się zastanowie czy iśc dalej w "automatykę" - czy już starczy.
Powiem że szukałem na ali, ale chyba jakoś słabo i całe zestawy wychodziły, a samych sterowników - niet.
Chyba że ktoś ma inny pomysł na ogarnięcie rolet.