Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klasyki z zagranicy

Featured Replies

Napisano

Wróciłem z urlopu na Korfu.

Widziałem tam naprawdę sporo porzuconych aut w niezłym stanie ( wizualnym ), które u nas spokojnie uchodziłyby na klasyki ew. youngtimery osiągające coraz wyższe ceny.

Mam na myśli taki modele jak bmw 3 rekin, audi 80 ( to kanciaste), stare volvo, vw ogórki itp ( to samo tyczy się klasycznych motocykli czy zwłaszcza skuterów )

Jako że zim tam raczej nie ma auta nie dotknięte mocno korozją.

Tak sobie myślę czy nie byłby to dobry biznes zrobić rozeznanie na takiej wyspie i pojechać sporą lorą po kilka aut ?

Odległość jest znaczna ale gdyby się to opłacało ...

Ja nie mam żyłki handlarza i ja nie pojadę, zastanawiało mnie tylko że u nas youngtimery osiągają zawrotne ceny a tam stoją zarastając krzakami.

Napisano

Wróciłem z urlopu na Korfu.

Widziałem tam naprawdę sporo porzuconych aut w niezłym stanie ( wizualnym ), które u nas spokojnie uchodziłyby na klasyki ew. youngtimery osiągające coraz wyższe ceny.

Mam na myśli taki modele jak bmw 3 rekin, audi 80 ( to kanciaste), stare volvo, vw ogórki itp ( to samo tyczy się klasycznych motocykli czy zwłaszcza skuterów )

Jako że zim tam raczej nie ma auta nie dotknięte mocno korozją.

Tak sobie myślę czy nie byłby to dobry biznes zrobić rozeznanie na takiej wyspie i pojechać sporą lorą po kilka aut ?

Odległość jest znaczna ale gdyby się to opłacało ...

Ja nie mam żyłki handlarza i ja nie pojadę, zastanawiało mnie tylko że u nas youngtimery osiągają zawrotne ceny a tam stoją zarastając krzakami.

Kurde - dorobię E do C, kwalifikacje wstępną, dokupię lorę i w drogę... tylko jeśli bym tak chciał to na dobry początek mam pewnie 100kpln inwestycji, a gdzie i jak za co żyć?

Napisano

Kurde - dorobię E do C, kwalifikacje wstępną, dokupię lorę i w drogę

Wynajmij lohrę, ja mogę kierować. 100kzł zainwestujesz w auta. :ok:

Napisano

Wynajmij lohrę, ja mogę kierować. 100kzł zainwestujesz w auta. :ok:

Też mogę kierować, ale musisz położyć połowę czyli 50 kzł. Pasuje :ok:

Napisano

A jaki masz pomysł na znalezienie właścicieli tych pojazdów?

I nawet jak ich znajdziesz, to skąd wiesz, że cena "wroślaka" nie skoczy nagle 10-krotnie?

To nie wystarczy pojechać i pozbierać, to nie grzybobranie. ;-)

Napisano

że też na to nie wpadłem wcześniej, no nic kradnę pomysł, wsiadam w lore i jadę kosić kasiorę :]

Napisano

że też na to nie wpadłem wcześniej, no nic kradnę pomysł, wsiadam w lore i jadę kosić kasiorę :]

Ja jestem już w drodze ale spokojnie, dla każdegp wystarczy :]

Napisano
  • Autor

I nawet jak ich znajdziesz, to skąd wiesz, że cena "wroślaka" nie skoczy nagle 10-krotnie?

Dlatego konieczny byłby wcześniejszy rekonesans.

Mógłbym pomóc w tym zaprzyjaźniony rezydent - oni raczej się nie przemęczają i nie są jakoś mocno zagonieni :-)

Loty w takie miejsca poza sezonem to 2-3 stówy w obie strony więc jakby nawet wymagało to własnej obecności też nie byłoby dużym kłopotem a jaka frajda :-)

Napisano
  • Autor

Co do ceny to mam ( może mylne ) przeczucie że raczej nie trafiłbym na Januszy biznesu którzy chcieliby zaraz zbić majątek na aucie które wrasta im w ogródek.

Tam jest trochę inaczej.

Kiedy robiłem zdjęcia fig ( takich na drzewie ;l ) w moją stronę zaczęła iść energicznym krokiem pewna starsza Pani. Zakładałem że zaraz dostanę przez łeb laską którą się podpierała. Pani zerwała kilka dorodnych fig z tego drzewa i poczęstowała mnie i moją córkę.

Napisano
  • Autor

Wiesz co to jest "jajko Kolumba" ?

Napisano

Wiesz co to jest "jajko Kolumba" ?

wyguglam sobie