Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie do posiadających X16XEL

Featured Replies

Napisano

W naszym silniku po prawej stronie głowicy (patrząc od przodu auta) z głowicy wychodzą dwa wężyki gumowe do takich jakby krążków (biało żółty i czarno fioletowy), jeden gruby, drugi cienki, od strony głowicy prowadzą do nich zwykłe gumowe wężyki, z jednego krążka wychodzi cienki wężyk lub przewód, który idzie do jakiejś kostki umieszczonej na kolektorze dolotowym pomiedzy EGR-em i przepustnicą, a drugi (ten gruby) idzie do serwa hamulców, z krążka (czarno fioletowego) tego grubego przewodu jest kruciec z którego idzie cienki przewód lub wężyk do gumy którą odpływa woda z rynienki przy filtrze PP. Co to za krążki, pytam bo przy tym grubym mam ułamany krócieć i przewód idący z gumy powietrza zasysanego do PP wisi sobie z końcówką tego króćca w kolorze fioletowym czyli powinien być przymocowany do tego krążka co jest na przewodzie prowadzącym od głowicy do serwa hamulców.

Napisano
  • Autor

Dowiedziałem się tylko tyle, że ten przewód co u mnie wisi sobie to jest to przewód podciśnienia, który idzie do wentylatora powietrza zasysanego do kabiny, ale czemu ten przewód służy to nie mam pojęcia.

Napisano

> Dowiedziałem się tylko tyle, że ten przewód co u mnie wisi sobie to

> jest to przewód podciśnienia, który idzie do wentylatora

> powietrza zasysanego do kabiny, ale czemu ten przewód służy to

> nie mam pojęcia.

do zamykania/otwierania obiegu wewnetrznego wentylacji w kabinie

jak wisi luźno, to pewnie silnik łapie lewe nieoczyszczone przez filtr powietrze ...

Napisano

Pokaz na fotce ktory to:

276785849-05.jpg

Napisano
  • Autor

na fotce widać dokładnie, że na przewodzi idącym do serwa (ten który tak zawija w prawo) jest cos w rodzaju krążka widac delikatnie że jest on fioletowy i z tego właśnie krążka od dołu wychodzi króciec z przewodem podciśnieniowym idący do dmychawy powietrza przy filtrze PP, pytam o ten krążek co to jest i jaką rolę odgrywa ten przewód podciśnienia (on u mnie wisi, bo urwał się krócieć przy tym krążku)

Na zdjęciu widać też że po prawej stronie tak jakby pod spodem widać kawałek drugiego takiego krążka (jest brudny także nie widac kolory ale u mnie jest on biało pomarańczowy) - tez mam pytanie co to za krążek

Ogólnie po co są te krążki, czy to jakieś czujniki czy co?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.