Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leon 3 dziwne ogłoszenie

Featured Replies

Napisano

Przeglądając allegro znalazłem takie ogłoszenie. Czy tylko mi wydaje się ono dziwne?

http://allegro.pl/seat-leon-iii-fr-full-led-navi-skory-diesel-igla-i6452404140.html

Może ja się nie znam...co sądzicie na ten temat?

A co jest dziwnego w ogłoszeniu? Leon FR z 1,6 z 2013 roku za 60 tysi...

Mógł być jedynie walnięty - i założyli elementy w kolorze, może mieć skręcony licznik itp...

Napisano
  • Autor

A co jest dziwnego w ogłoszeniu? Leon FR z 1,6 z 2013 roku za 60 tysi...

Mógł być jedynie walnięty - i założyli elementy w kolorze, może mieć skręcony licznik itp...

Wychodziły Leony 1,6 tdi w wersji FR?? :hmm:

Napisano

Wychodziły Leony 1,6 tdi w wersji FR?? :hmm:

Aaa, o to chodzi. Może gdzieś były, w końcu FR to w zasadzie troche lepszy pakiet wyposażenia...

Napisano
  • Autor

Aaa, o to chodzi. Może gdzieś były, w końcu FR to w zasadzie troche lepszy pakiet wyposażenia...

W Polsce i w Niemczech nie było możliwości skonfigurowania silnika 1,6tdi z pakietem wyposarzenia FR.

2. Kierownica - wszystkie FR-ki mają wypłaszczoną kierownice od dołu+czerwone przeszycia oprócz tego jednego...

Widać chłopaki z Daleszyc zapomnieli przy składaniu o tych drobnych szczegółach :facepalm:  :phi:

Napisano

Zaskakujący - do FR nie pasuje silnik (jedyny diesel w wersji FR to 2.0 TDI w dwóch wariantach mocy tj. 150 i 184 KM) i nie kojarzę, żeby wcześniej były słabsze FR. Do tego FR nie miał nigdy takich felg jak ten egzemplarz. Poza tym wszystko niby pasuje: fotele FR, wykończenie kokpitu  (ramka wokół nawiewów) FR, boczki drzwiowe FR, zderzak przedni FR, zderzak tylny FR. Ciekawe gdzie jest rozwiązanie tej zagadki - jakby się sprzeający wytłumaczył z nietypowego jak na tą wersję silnika.

Napisano

Zaskakujący - do FR nie pasuje silnik (jedyny diesel w wersji FR to 2.0 TDI w dwóch wariantach mocy tj. 150 i 184 KM) i nie kojarzę, żeby wcześniej były słabsze FR. Do tego FR nie miał nigdy takich felg jak ten egzemplarz. Poza tym wszystko niby pasuje: fotele FR, wykończenie kokpitu  (ramka wokół nawiewów) FR, boczki drzwiowe FR, zderzak przedni FR, zderzak tylny FR. Ciekawe gdzie jest rozwiązanie tej zagadki - jakby się sprzeający wytłumaczył z nietypowego jak na tą wersję silnika.

pewnie zamiast 4 tłoków sprawne są 3 stąd też i mniejsza pojemność :P

• 5 tygodni później...
Napisano

Może to 1.6 z pakietem FR.... VIN powinien powiedzieć prawdę :)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy później...
Napisano

chyba nie ma w standardzie:

1200px-Seat_Leon_1.4_TSI_Start&Stop_FR_(

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Gregs0N napisał:

chyba nie ma w standardzie:

1200px-Seat_Leon_1.4_TSI_Start&Stop_FR_(

No to teraz zgłupialem... :hmm:

Napisano
  • Autor

Zacząłem grzebać i znalazlem taki tekst:

"Jednym z producentów, który mocno postawił na LEDy jest Seat. Chociażby w modelu Leon już od wersji wyposażenia Style światła drogowe w technologii LED są standardem, za który nie musimy dopłacać ekstra."

Tez bylem przekonany ze to standard, jednak takich fr-ek bez led na allegro całkiem sporo:hmm:

Napisano

ten egzemplarz jest dodatkowo sprowadzony, a wyposażenie na różnych rynkach może się różnić. Poza tym to 2013r więc jeszcze z początków produkcji modelu.

BTW z boku wygląda jak A3

Napisano

Tak jak już ktoś napisał - np. Austrii, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii czasem nawet w FR trzeba było dopłacać za LEDy, więc może samochód pochodzi z któregoś z tych rynków. Nie wiem jak jest na innych rynkach. Generalnie w Polsce specyfikacja wersji FR jest dość hojna. IMO warto poszukać egzemplarza z LEDami - ja jestem zadowolony z tego jak to świeci.

• 8 miesięcy później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.