Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup auta z USA

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktoś, może mi coś napisać odnośnie użytkowania i opłacalności samochodów z USA. Mam ofertę ściągnięcia dla mnie auta przez kogoś zaufanego w rozsądnej cenie, ale ja nic nie wiem o tych autach (tyle co wujek google wie), ciekawy jestem jakie są problemy z użytkowaniem (naprawy, czy spalanie jest kosmiczne), chodzi raczej o pojazdy występujące również w Europie.

Napisano

Liczyles wszytskie koszty ? Bo sam zakup to dopiero początek

Mialem możliwość przyorowadzenia auta "na mienie" i szału nie ma jeśli chodzi o $$$

Rozwazalem subaru, suzuki itp, te auta są prawie identyczne jak wersje eu

Edytowane przez Koonrad

Napisano

powiem tak- przy obecnym kursie $ targanie tylko sporych przystanków się opłaca a fakt produkcji auta w UE nie gwarantuje nietypowości (np poprzedni Tiguan 2014- nie da się wymienić lamp na UE ponieważ nie będziesz miał świateł.... drogowych, albo będziesz je miał ale w .. halogenach i znikną światła LED-owe dzienne ;))

reszta mniej więcej ta sama - czasem nietypowe tapicerki plastiki w innej fakturze a czasem samochody tylko z nazwy są też w UE np Passat USA.

Ciekawostka- praktycznie w każdej klasie samochody mają opony wielosezonowe oraz często brak.... czujników parkowania. ;)

tak więc prawie czasem robi wielką różnicę!!!

Edytowane przez Dareek

Napisano

Mam Corollę z 2004 z USA. Kupowana gdy dolar był duuużo tańszy. Musisz wszystko przeliczyć - koszt zakupu, transportu, cło, VAT, koszt przeróbek itd. Co do mojego konkretnie auta to różnice z europejską Corollą mimo podobieństwa są dość znaczne. Reflektory, światła tył całkiem inne. Silnik standard Toyoty 1.8, ale występował w Verso. Szyba przednia niby taka sama, ale w europejskiej nie ma okienka na VIN... Części są bez problemu, ale trzeba umieć szukać, bo typowo z Cori nie pasują. Przykładowo tarcze i bębny są z Celica, a klocki hamulcowe już z Verso. Generalnie najlepiej szukać auta globalnego i wcześniej sprawdzić zgodność, bo inaczej może być wtopa jak z Focusem Mk I vs Focus SX - tam ponoć nic nie jest wymienne...

Napisano

Tylko po wypadku i rozkrecone na dwa transporty inaczej sie nie oplaca. 

Napisano

znajomy kupil ostanio mercedes gla 250 4 matic ściagniety swieżo ze stanów, rocznik 2015, puknięty z przodu. Cześci dostępne wszystkie co potrzebował na allegro. Wyposażenie jakieś delikatne roźnice w wyposażeniu w porównaniu z wersja EU jak porównywał

Napisano

Kumpel przyprowadził a4 b8 2.0tsi 2011 zderzak błotnik, róg maski wywalona poducha kierowcy, pasy do regeneracji. Wyszła na gotowo 35 tyś.