Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grzejnik łazienkowy z możliwością szybkiego demontażu

Featured Replies

Napisano

No właśnie. Obecnie mam taki zwykły, drabinkowy. Jeśli dobrze widzę to nie ma na nim zaworu pozwalającego na zakręcenie i zdjęcie grzejnika bez zlania wody.

Czy są grzejniki, w których mogę zakręcić zawór w ścianie, drugi na grzejniku, grzejnik zdjąć i nie spuścić przy tym więcej niż kilku kropli wody?

Napisano

sa, wieczorem jak mi przypomniesz to spojrze co mamy w lazience :)

Napisano

No właśnie. Obecnie mam taki zwykły, drabinkowy. Jeśli dobrze widzę to nie ma na nim zaworu pozwalającego na zakręcenie i zdjęcie grzejnika bez zlania wody.

Czy są grzejniki, w których mogę zakręcić zawór w ścianie, drugi na grzejniku, grzejnik zdjąć i nie spuścić przy tym więcej niż kilku kropli wody?

Chyba powinieneś podejść tutaj od drugiej strony.

Jak ten obecny grzejnik będziesz zdejmował, to i tak musisz zakręcić i spuścić wodę w pionie (zakładam blok), albo spuścić wodę z OC w domu, przynajmniej z tej jednej odnogi która doprowadza wodę do grzejnika.

Zatem jak już to zrobisz, to na tych rurkach gdzie montujesz grzejnik, na wejściu i wyjściu montujesz zawory. Są w każdej Castoramie/OBI za grosze (chociaż na 99% na wejściu zawór już masz). I zakładasz każdy grzejnik i możesz go sobie montować i demontować ile chcesz.

Osobiście sam teraz demontowałem grzejniki w łazience i w pokojach w domu, bo maluję ściany. A dodam że ja mam dwie lewe ręce i jakby to nie było banalnie proste, to bym miał zalany cały dom teraz i walczył z ubezpieczycielem ;)

Napisano
  • Autor

Chyba powinieneś podejść tutaj od drugiej strony.

Jak ten obecny grzejnik będziesz zdejmował, to i tak musisz zakręcić i spuścić wodę w pionie (zakładam blok), albo spuścić wodę z OC w domu, przynajmniej z tej jednej odnogi która doprowadza wodę do grzejnika.

Yyy nie? ;]

Kiedyś zdejmowałem. Zakręciłem termostat na 0 i zdjąłem grzejnik. Ze ściany nic się nie lało, ale z grzejnika już tak.

Napisano

Jak sobie nie zamontowałeś to nie masz. Tak jak z każdym grzejnikiem.

d8faf3f81c296e7261e2193c51fbf114.jpg

Edytowane przez Joki

Napisano

Yyy nie? ;]

Kiedyś zdejmowałem. Zakręciłem termostat na 0 i zdjąłem grzejnik. Ze ściany nic się nie lało, ale z grzejnika już tak.

Teraz rozumiem. Chcesz ściągać grzejnik razem z wodą   ;]

Dziwne podejście, ale widać takie akcje też się zdarzają   ;]

Zawsze możesz pomiędzy istniejące zawory, a grzejnik, wmontować jeszcze kolejne zawory, który utrzymają wodę w grzejniku.   :phi:

Napisano

Czego nie zamontowałem? Zawory na wyjściu/wejściu ze ściany mam. Chcę mieć również na wejściu i wyjściu z grzejnika.

To w czym problem?Potrzebujesz 2 dodatkowych zaworów za kilka groszy, taśmy teflonowej, pół godzinki czasu i 2 piwa i sam sobie ogarniesz.

Napisano

Dziwne podejście, ale widać takie akcje też się zdarzają

Może żona mu nakazuje zmieniać glazurę co miesiąc, też by mi się nie chciało układu opróżniać  ;]

Zawsze możesz pomiędzy istniejące zawory, a grzejnik, wmontować jeszcze kolejne zawory, który utrzymają wodę w grzejniku.

:ok:  dokładnie takie rozwiązanie proponowałem powyżej.

Napisano
  • Autor

Może żona mu nakazuje zmieniać glazurę co miesiąc, też by mi się nie chciało układu opróżniać  ;]

Nie jest tak źle. ;] Po prostu z czasem może pojawić się konieczność zapewnienia sobie szybkiego dostępu do czegośtam właśnie przez zdjęcie grzejnika. ;)

Napisano

Czego nie zamontowałem? Zawory na wyjściu/wejściu ze ściany mam. Chcę mieć również na wejściu i wyjściu z grzejnika.

W takim razie + 2szt. tego:

powrotny_prosty.jpg

Napisano

z czasem może pojawić się konieczność zapewnienia sobie szybkiego dostępu do czegośtam właśnie przez zdjęcie grzejnika. ;)

Wobec bliżej nie określonego "kiedyś" i "być może" ja bym się przygotował lepiej, rzekł bym - bardziej elastycznie   :phi:    i zamiast bawić się jakimiś zaworami, użył bym szlauchów...   :hehe::lol:

Napisano

Nie jest tak źle. ;] Po prostu z czasem może pojawić się konieczność zapewnienia sobie szybkiego dostępu do czegośtam właśnie przez zdjęcie grzejnika. ;)

Już wiemy gdzie sejf montujesz  :hehe:

Napisano

Nie mówię, że nie. ;]

Tylko, że wizualnie będzie to średnio wyglądało...
Napisano

Co więc radzisz?

Jak często zdejmujesz grzejnik? Raz na 5 lat? Raz na 10?

Zakręcasz termostat i drugi zawór, poluzowujesz delikatnie śrubunek i ten litr czy dwa wody łapiesz do jakiegoś pojemika. Jak Ci kilka kropel spadnie na podłogę to chyba nic wieliego się nie stanie? Żadna filozofia a nie masz grzejnika oszpeconego podwójnymi zaworami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.