Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaslonki dedykowane czy folia przyciemniajaca?

Featured Replies

Napisano

Chcac przygotowac sie do sezonu letniego mam dylemat jak w temacie. Taniej wychodza zaslonki. Ale co praktyczniejsze i bardziej zdajace egzamin?

Napisano

Mam zaslonki i chyba wolalbym jednak folie.

Uchwyty sie odklejaja, oslona tylnej szyby nie jest idealnie dopasowana, no i ten podzial na srodku..

Edytowane przez elgritone

Napisano

Jakie auto, bo do swojej trójki kupiłem oryginały od Mazdy i jest OK. Zastanawiam się jeszcze teraz nad dokupienia rolety na tylna szybę - tez oryginal.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano

Chcac przygotowac sie do sezonu letniego mam dylemat jak w temacie. Taniej wychodza zaslonki. Ale co praktyczniejsze i bardziej zdajace egzamin?

miałem podobny dylemat i kupiłem dedykowane zasłonki (można otwierać okno, splot jest gęsty i światło/owady zatrzymuje więc mogę zostawiać otwarte tylne okna, na jesień i zimę ściągam zasłonki i nie ogranicza to światła) ale zasłonki to tylko na tylne szyby i z szyby klapy grzeje jednak mocno więc się w sumie zastanawiam nad dołożeniem jakiejś folii (bardziej ograniczającej nagrzewanie niż przyciemniającej)

Napisano

zaslonki dedykowane mocowane na zaczepy w ramkach okiennych - nie ma nic lepszego. Mozesz otworzyc szybe - jest przewiew i cien, na zime zdejmujesz jak jest za ciemno, na lato zakladasz. Szyby w folii masz ciemne zawsze ale tylko do momentu uchylenia szyby ;)

Napisano

Przecież sa folie skutecznie ograniczające dostęp słońca ale zupełnie nieograniczające widoczności z wewnątrz. Miałem rózne zasłonki okazały się mniej lub bardziej badziewne. Dopiero od założenia folii dzieciaki nie narzekają latem. Zwłaszcza w vanowatych gdzie szyby sa duże folia jest dobrym rozwiązaniem. Fakt że na dobrą folię te 400 pln trzeba wydać /z założeniem ofc/. 

Edytowane przez newposen

Napisano

Do mojej zafiry B komplet zasłonek czyli tylne drzwi 2x, szybka boczna tylna 2x, szyba tylna (łączona) 1x u dealera to koszy ca.300zł - oklejanie 600zł wołają. Cena kusi...

Napisano

To zalezy. W jednym przyciemniane z fabryki-dzieciarnia nie narzekaja. W drugim folia oklejanie i marudza. Zwlaszcza jak przejechali sie podobnym tylko z tymi roletkami.... Btw po co uchylac szyby? Na A glosno w miescie smierdzi i klima na darmo wtedy chodzi....

Napisano

Btw po co uchylac szyby? Na A glosno w miescie smierdzi i klima na darmo wtedy chodzi....

zeby przewietrzyc auto, 

Mialem wczesniej, w poprzednim aucie oklejane, ale ze nie bylem zadowolony z jakosci (takiego kupilem, a przyklejone bylo badziewnie, albo folie byly slabe bo po jednym wyjezdzie na balkany sie narobily jakies rozjasnienia, jakby sie odwarstwialo od szyby) to potem do NB dokupilem dedykowane zaslonki i super sie sprawdzilo. Teraz w AVE mam roletki zintegrowane, wiec jak za jasno to wyciagam po prostu z boczka albo z tylnej polki, zaczepiam o fabryczne haczyki i spokoj ;) 

Napisano

Jakieś zintegrowane rolety fabryczne pewnie sa ok bo idealnie dopasowane etc no ale kosztuja z reguły tyle co dobra folia. Uniwersalne rolety to niezależnie od ceny szajs, który pewnie góra po miesiącu wyląduje w koszu. Mi folię do XP i C3P zakładał podobno najlepszy gośc w Poznaniu. Pełna profeska jak z fabryki. Jedna folia ma już prawie 5 lat, druga 2 obie wyglądają idealnie. Ze środka widoczność bez różnicy z przednimi szybami, z zewnątrz czarne jak smoła i ładnie zatrzymują słońce. Na wakacjach w cieplejszych stronach świetnie zdają egzamin. Wcześniej ćwiczyłem różne zasłonki bo folia kojarzyła mi się z dresami i pełnoletnimi beemkami. Ale zawsze znalazła się szpara przez ktorą słońce świeciło centralnie na twarz o wrażeniach estetycznych takich zasłonek nie wspominając. Folia ma tez ten plus że dzieciak normalnie widzi co za oknem te roletki jak sa opuszczone taka obserwację utrudniają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.