Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zabezpieczenie okien tarasowych

Featured Replies

Napisano

mam ofertę na rolety zewnętrzne z firmy, która dostarcza okna (plus taki, że oferta fajna i robiliby to od razu jedni i ci sami) ale nie mają opcji antywłamaniowych i mamy z małżonką zagadkę bo chyba wypadałoby jakieś dodatkowe zabezpieczenie mieć :hmm: ale jakie ... wewnętrzne ? zewnętrzne? czy bez sensu ?

Napisano

attachicon.gif1.jpg

mam ofertę na rolety zewnętrzne z firmy, która dostarcza okna (plus taki, że oferta fajna i robiliby to od razu jedni i ci sami) ale nie mają opcji antywłamaniowych i mamy z małżonką zagadkę bo chyba wypadałoby jakieś dodatkowe zabezpieczenie mieć :hmm: ale jakie ... wewnętrzne ? zewnętrzne? czy bez sensu ?

A w jakim celu te rolety chcesz montować? Bo rozumiem, że utrudnienie dla złodzieja to sprawa drugorzędna?

tapatalked

Napisano

attachicon.gif1.jpg

Z riletami antywlamaniowymi to jest jak z umarlym i kadzidlem...nie zaszkodzi. W sumie to każde sa w jakimś stopniu antywłamaniowe. A od kradzieży to jest alarm ochrona a po fakcie dobre ubezpieczenie.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Zaszkodzi. Bo sugeruje, że jest co kraść.

IMO bez sensu pod względem bezpieczeństwa, bo włamywacze otworzy bez większego problemu. Za to jak już wejdzie, to będzie miał przytulnie - nawet światło może sobie wszędzie zaświecić. Ile by Cię kosztowały rolety na wszystkie otwory (włącznie z dachowymi)? Bo zostawianie choć jednego, to stawianie linii Maginota ze strzałką "wejście obok".

IMO też bez sensu w każdym innym aspekcie - i chłodu, i ciepła dadzą śmieszne ilości (o ile skrzynka rolety po jej rozwinięciu nie zrobi mostku termicznego i wtedy żadnej oszczędności ciepła nie będzie). Za koszt rolet to można zamontować klimę i opłacić prąd do niej na 20 lat do grzania i chłodzenia w większym stopniu, niż dadzą rolety.

Dla bezpieczeństwa, to szyby p4 i/lub alarm i/lub ubezpieczenie.

Edytowane przez Kaizen

Napisano

attachicon.gif1.jpg

Rolety, alarm z ochroną i klamki na kluczyk.

Napisano
  • Autor

Bo rozumiem, że utrudnienie dla złodzieja to sprawa drugorzędna?

to wtedy bym przecież nie pytał  :ok: a cel? jak już miałbym je montować to lepiej niech spełniają funkcję anty .... chyba, że doświadczeni napiszą, że to żadna przeszkoda i lepiej różnicę (jakby była spora) przeznaczyć na lepszy alarm czy monitorowanie sygnału (to wtedy będę myślał i nad takim rozwiązaniem)  :) nie wiem, pytam  :ok:

Napisano
  • Autor

Rolety będziesz zasuwał codziennie?

Będziesz miał alarm z powiadamianiem firmy ochroniarskiej?

stawiam, że raczej okazjonalnie, co do alarmu to taką opcję zakładam 

Napisano
  • Autor

A od kradzieży to jest alarm ochrona a po fakcie dobre ubezpieczenie.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Rolety, alarm z ochroną i klamki na kluczyk.

Dla bezpieczeństwa, to szyby p4 i/lub alarm i/lub ubezpieczenie.

:ok:

Napisano

attachicon.gif1.jpg

Szyba P4 + odpowiednio dużo rygli w drzwiach. Rolety antywłamaniowe można sobie darować. Zamów sobie zwykłe,jak się boisz to z blokadą przeciwko podniesieniu. Do tego dobre ubezpieczenie i alarm. Firmę ochroniarską sobie można w buty wsadzić. Zanim dojadą to to co na wierzchu zniknie razem ze złodziejami.

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.